"Eski dostlar"ın bestekarı son yolculuğuna uğurlanıyor

"Eski dostlar"ın bestekarı son yolculuğuna uğurlanıyor

- Hayatını kaybeden bestekar ve eski Antalyaspor yöneticisi Gültekin Çeki için kulüp tesislerinde tören düzenlendi


ANTALYA (AA) - Türk sanat müziği bestekarı ve eski Antalyaspor yöneticisi Gültekin Çeki (89) için kulüp tesislerinde tören yapıldı.

Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi'ndeki evinde dün sabah saatlerinde hayatını kaybeden Çeki'nin cenazesi, Hasan Subaşı Tesisleri'ne getirildi.

Bir dönem Antalyaspor'un genel sekreterliği görevini de yürüten Çeki için düzenlenen törene, Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, eski Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, kulüp yöneticileri ile Gültekin Çeki'nin kızları Dilek ve Melek Çeki, kardeşi Çetin Çeki, torunları Seren, Deren, Ceren ve Simge Çeki katıldı.

Törende konuşan eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, çok değerli bir dostunu kaybettiğini belirterek, sadece kendisinin, Antalya'nın, ailesinin, yakınlarının değil, tüm Türkiye'nin bir kaybı olduğunu söyledi.

Çeki'nin, önemli bir bestekar, eğitimci ve spor adamı olduğunu vurgulayan Subaşı, "Son yıllarda pek de örneği görülmeyen beyefendi bir insanı kaybettik. Kaybımız çok büyük. Yıllarca Antalyaspor çatısı altında birlikte çalıştık. Aynı zamanda mesai arkadaşımdı. Dostluğuna, ağabeyliğine, babalığına tanık oldum. Çevresine pozitif enerji veren, hocamızı, oyuncularımızı, duruşuyla, nezaketiyle eğiten örnek bir insandı. Türünün son örneklerinden, hepimizin örnek alması gereken bir insandı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Gültekin Çeki'nin cenazesi, Muratpaşa Camisi'nde öğleyin kılınacak namazın ardından Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Antalya'da 1927 yılında dünyaya gelen Çeki, "Eski dostlar", "Ne geçen günleri yad et ne de atilere kan", "Kara gözlüm efkarlanma gül gayri", "Gece sessiz ve karanlık yine her şey uyumuş" gibi eserlerin bestelerin sahibiydi.

Çeki, Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü, Dağcılık ve Kış Sporları Federasyonu ile Kayak Federasyonunun 2. Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşavirliği, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Futbol Adamları Derneği, Türk Spor Vakfı ve Olimpiyat Derneğinin de kurucu üyeliğini yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :