Eski Cizre Belediye Başkanı İmret'in gözaltına alınması

Eski Cizre Belediye Başkanı İmret'in gözaltına alınması

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Diyarbakır'da gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Leyla İmret, adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı

Diyarbakır'da gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen eski Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan bir soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve Diyarbakır'da gözaltına alınan İmret, Diyarbakır Adliyesi'nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Cizre Cumhuriyet Başcavcılığı'na ifade verdi.

Tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen İmret, adli kontrol tedbirlerinin uygulanması ve yurtdışına çıkış yasağı kararı ile serbest bırakıldı.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" iddiasıyla soruşturma açılan İmret, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı