Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

"Bilin ki bu kadar unsurların bir araya gelip zayıflatmaya çalıştıkları Tayyip Erdoğan değil, Türkiye Cumhuriyeti devletidir"

ŞANLIURFA (AA) - Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik, "Bilin ki bu kadar unsurların bir araya gelip zayıflatmaya çalıştıkları Tayyip Erdoğan değil, Türkiye Cumhuriyeti devletidir" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Akçakale ilçe seçim bürosunun açılışına katılan Çelik, bazı çevrelerin Türkiye Cumhuriyeti devletini zayıflatıp diledikleri gibi at koşturmak istediklerini ancak Türkiye'nin böyle bir şeye izin vermeyeceğini söyledi.

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi bir parti lideri olmamasına rağmen İsrail ve Avrupa basını başta olmak üzere muhalefet partileri tarafından eleştirilmesini anlamakta zorlandığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Son 4 ay içinde yaşadıklarımızı ibretle gözünüzün önüne getiriniz. İsrail'in devlet başkanı, 7 Haziran akşamı AK Parti tek başına iktidarı kaybettiği için çok mutlu olduğunu dünya basınına beyan ediyor. Avrupa basını ise bin yıllık Selahaddin Eyyübi'yi durdurduk diyorlar, 7 Haziran akşamı kimi durdurmuşlar? Recep Tayyip Erdoğan'ı durdurduklarını ifade ediyorlar. Recep Tayyip Erdoğan siyasi parti lideri değil, o bir Cumhurbaşkanı. Birisi ayağı kaysa yere düşse Tayyip Erdoğan düşürdü diyecekler. Bu derece Cumhurbaşkanına dönük bazı çevrelerin şiddetli bir muhalefeti var. Hadi bunu HDP yapsa zoru var diyeceğim. Çünkü Tayyip Erdoğan terör ve teröristlerle mücadele edileceğini söylüyor, onların derdi var ama HDP bunu söylerken aynı sert muhalefeti MHP ve CHP'de yapıyor, aynı muhalefeti dağdakiler de yapıyor. Anlamak mümkün değil. O zaman dostumuz kim, düşmanımız kim  bilmemiz lazım. Bilin ki bu kadar unsurların bir araya gelip zayıflatmaya çalıştıkları Tayyip Erdoğan değil, Türkiye Cumhuriyeti devletidir, zayıflatıp istedikleri gibi burada at koşturacaklar. Ama Şanlıurfalılar ve Türkiye halkı buna fırsat vermeyecektir"

Akçakale Gümrük Kapısı'nın açılması içinde gerekli girişimleri başlattıklarını anlatan Çelik, ilçe halkının geçim kapısı olan kapının açılması için Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgililerle görüşmeler yapıldığını, konuyla ilgili yazışmaların tamamlandığını ve haftaya kadar açılmasının planlandığını aktardı.

Çelik, yatarak konuşanlardan olmadıklarını, aksine sorun çözerek milletin karşısına çıktıklarını sözlerine ekledi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı