Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

"Ağızda barış, elde silah olmaz kardeşler. Bu silahlar gömülmeli, silahlar bu milletin arasından çıkmalı. Biz kol kola girmeliyiz. Bütün haklarımızı demokratik olarak aramalıyız”

ŞANLIURFA (AA) - Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Ağızda barış, elde silah olmaz kardeşler. Bu silahlar gömülmeli, silahlar bu milletin arasından çıkmalı. Biz kol kola girmeliyiz. Bütün haklarımızı demokratik olarak aramalıyız” dedi. 

 AK Parti Siverek seçim bürosu açılışına katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de antidemokratik uygulamalardan kurtulmak için çok önemli reformlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Eski Türkiye’den eski antidemokratik uygulamalardan kurtulmak için 13 yıldır özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde çok önemli reformlar gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Doğu batı ayrımını kaldırdık, kuzey güney ayrımını kaldırdık, bir bütünlük içerisinde Türkiye’de ne yapılması gerekiyorsa İzmir’de ne varsa Siverek’te, Şanlıurfa’da o olacak. İstanbul’da ne varsa Diyarbakır’da o olacak anlayışıyla gerçekten 13 yıl gece demedik gündüz demedik çalışmalar gerçekleştirdik. Geri dönülmesin bir daha, acı günlere dönülmesin bir daha, yokluklara dönülmesin bir daha, aş ve iş konusu çözülsün ve herkes mutlu ve huzur içerisinde yaşasın diye gerçekten çok büyük gayretler gösterdik ve bunların çoğunu bu başarıların altında istikrarlı bir yönetimin güçlü bir yönetimin olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bu güçlü yönetim çok şey halletti. Biz Siverek’e duble yolla geldik, Şanlıurfa’ya uçakla geldik. Hareketli bir havaalanımız var. Çevre illere bakıyorsunuz yatırımlar yaygın bir şekilde devam ediyor." 

Çelik, Kürt, Arap, Türk ayrımı yapılmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

 "Kimin ne hakkı varsa bütün vatandaşlarımızın hakları başım gözüm üstüne diyerek yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Ret ve inkar politikalarını ortadan kaldırdık. ‘Hadi lan’ dedik be, nereden çıkarıyorsun sen, Kürt’te var, Arap’ta var Türk’te var dedik. Kimsenin hakkını kimseye gasbettirmeyiz dedik. Demokratik birçok açılımlar gerçekleştirdik. Sizler burada yaşıyorsunuz, köy isimlerinden tutun da mahkemelerdeki ifadelere varıncaya kadar ve diğer televizyondan yayından propagandalara varıncaya kadar ne gerekiyorsa her alanda önemli adımlar attık. Köylere dönüş konusunda tonlarca imkanlar harcayarak tekrar köyleri, yaylaları vatandaşlarımızın hizmetine sunulması konusunda görevimizi yaptık. Bunlar devletin görevi. Millete hizmete soyunanların görevi. Bu adımlar atıldı. Barış oldu, huzur oldu, kalkınma oldu, imkanlar gelişti."

- "7 Haziran’da siyasi istikrar bozuldu"

Haziran ayında yapılan genel seçimlerden sonra hükümetin kurulamadığını belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Bir devletin başkanı çıktı dedi ki ‘bu gece çok huzurluyum, çok mutluyum çünkü Türkiye’de istikrar bozuldu’ dedi. O devletin başkanını siz biliyorsunuz. Avrupa gazeteleri çıktı dediler ki ‘Yeni bir bin yılık tarihin Selahaddin-i Eyyubi’yi durdurduk’ dediler. Kim, Avrupa gazeteleri dediler. Türkiye’nin istikrarından birileri rahatsız oluyor. Türkiye’nin birliğinden, kardeşliğinden, huzurundan birileri rahatsız oluyor ama biz huzurun kökleşmesi için çok mücadele ettik ve 7 Haziran'dan sonra dışarıdakiler, içeridekiler düğmeye bastılar, tekrar 13 yılda elde ettiklerimizi geri döndürmek, 1990’lara döndürmek için bir mücadele başladı.”

Çözüm Sürecine de değinen Çelik, "Şimdi 'ancak çözerse Erdoğan çözer' diyenler, 'bu sorunu çözerse Tayyip Erdoğan çözer' diyenler bugün ne oldu Allah aşkına ya. Ben soruyorum, şimdi dilde barış ve mikrofon elimde Siverekli kardeşlerime barış desem bir şey ifade etmez. Ağızda barış, elde silah olmaz kardeşler. Bu silahlar gömülmeli, silahlar bu milletin arasından çıkmalı. Biz kol kola girmeliyiz. Bütün haklarımızı demokratik olarak aramalıyız” şeklinde konuştu. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı