Eski büyükelçi Babalı için 15 yıl istendi

Eski büyükelçi Babalı için 15 yıl istendi

Eski Ottava Büyükelçisi Tuncay Babalı'nın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi

Eski Ottava Büyükelçisi Tuncay Babalı'nın, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık avukatları katılırken, Babalı ise tutuklu bulunduğu cezaevinden telekonferans sistemiyle bağlandı.

Bazı savunma tanıklarının dinlenmesinin ardından duruşmada Cumhuriyet Savcısı Cihan Şahin, esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Şahin, Babalı'nın 1995'te Dışişleri Bakanlığı'nda göreve başladığını, 2012'de Kanada'ya büyükelçi olarak görevlendirildiğini, 2014'te ise merkeze çekildiğini anlattı. Babalı'nın, 25 Temmuz 2016'da kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevden ihraç edildiğini bildiren Şahin, sanığın, FETÖ'nün haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı olduğunu ifade etti.

Sanığın çocuklarının FETÖ'ye ait olan ve KHK ile kapatılan Çankaya Anafartalar Okulları'nda 2014-2016 döneminde eğitim gördüğüne işaret eden Savcı Şahin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bir soruşturması kapsamında ifadesine başvurulan Mustafa Demirbüken'in, Babalı'nın örgütle irtibatlı olduğuna ilişkin beyanı bulunduğunu söyledi.

Savcı Şahin, Babalı'nın FETÖ/PDY üyeliğinin sabit olduğunu kaydederek, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapse çarptırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, talepleri doğrultusunda sanık ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verdi.

Babalı'nın tutukluluğunun devamını da kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :