Eski Bilecik Valisi Akpınar'ın tutukluluğunun devamına karar evrildi

Eski Bilecik Valisi Akpınar'ın tutukluluğunun devamına karar evrildi

FETÖ üyeliği suçundan yargılanan eski Bilecik Valisi Akpınar'ın tutukluluğunun devamına karar verildi

- Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçundan yargılanan eski Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Akpınar ile avukatı Ertuğrul Alkılıç katıldı.

Duruşmada söz alan Avukat Alkılıç, müvekkilinin FETÖ'nün haberleşme sistemi "ByLock"u aktif olarak kullanıp kullanmadığına dair Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) rapor alınmasını talep etti.

Müvekkilinin yaklaşık 480 gündür tutuklu bulunduğunu belirten Alkılıç, kaçma şüphesinin bulunmaması ve delillerin toplanması nedeniyle Akpınar'ın tahliyesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı da sanıkta "ByLock" bulunup bulunmadığının BTK'dan sorulmasını, bu kapsamda suç şüphesi bulunan Akpınar'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

- Gizli tanık dinlenecek

Talepleri aldıktan sonra mahkeme başkanı ara kararı açıkladı. Silahlı terör örgütüne üye olma ve "ByLock" kullandığına dair somut şüphelerin bulunması nedeniyle Akpınar'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, "Murat" kod adlı gizli tanığın gelecek celse Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile dinlenmesini kararlaştırdı.

Sanığın "ByLock" kullanıp kullanmadığının tespiti için BTK'ya yazı yazılmasına da karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :