Eski Başbakan Yardımcısı Atalay:

Eski Başbakan Yardımcısı Atalay:

"Çözüm Süreci şu anda bekliyor. 'Silahı bırakacağız' iradesi olmadan Çözüm Süreci faaliyete geçmez. Bundan sonra devlet, bölgede son vatandaşımız huzurlu hayata kavuşmadan, başlattığı güvenlik çalışmalarını sürdürecek"- "Çözüm Süreci'ni esas zehirleyen Su

VAN (AA) - Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Çözüm Süreci şu anda bekliyor. 'Silahı bırakacağız' iradesi olmadan, Çözüm Süreci faaliyete geçmez. Bundan sonra devlet bölgede, son vatandaşımız huzurlu hayata kavuşmadan başlattığı güvenlik çalışmalarını sürdürecek" dedi.

Atalay, Van'da yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Partisi tarafından alınan kararla Van'dan aday gösterildiğini ve bundan son derece memnun olduğunu belirten Atalay, kentte teşkilat üyeleri ve aday arkadaşlarıyla planlı, programlı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 

Çalışmaları kapsamında Van için ayrı bir seçim beyannamesi hazırladıklarını ve bunu kentteki tüm insanlarla paylaşacaklarını dile getiren Atalay, bütün ilçeleri, köyleri, evleri tek tek dolaşarak çalışma yürüteceklerini kaydetti. 

Van'da özellikle sandık güvenliğini ayrıca önemsediklerini ve oluşturdukları bir ekibin sadece bu konuyla ilgilendiğini ifade eden Atalay, şöyle devam etti:

"Adayların seçim günü binalardaki görevleriyle ilgili planlamaları yapıyoruz. Her sandığa hakim olunacak, hukuk dışılığa, geçen seçimde olduğu gibi sahtekarlığa izin vermeyeceğiz. Parti olarak binalarımıza, sandıklarımıza sahip çıkacağız. Genel Başkanımız ve diğer arkadaşlarımız kente gelerek tüm kesimlerle bir araya gelecekler. Bu çalışmalarla Van'ı atağa geçirmek istiyoruz. Pozitif bir kampanya yürüteceğiz. Seçim huzurunu bozacak bir faaliyet bizden olmayacak. Devlet seçimin güvenliği konusunda öncesi ve sonrasına dönük çalışmalar yürütüyor. Devlet bu konuda gerekeni yapıyor. Huzuru bozmak isteyenlere bunu yaptırmayacağız. Bütün kademelerimizle verimli bir kampanya yürüteceğiz."

- "Kapıköy Gümrük Kapısı 10 gün içinde açılacak"

Van'da vatandaşların ve ticari çevrelerin en büyük beklentisinin Kapıköy Sınır Kapısı'nın yeniden açılması olduğunu söyleyen Atalay, geçtiğimiz bu konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Gümrük ve Ticaret Bakanı ile görüştüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Kapı neden kapandı herkes biliyor. Gümrük personelleri kaçırıldı. Bunun anlamı 'gümrük kapısı kapansın, ticaret dursun, insanlar canından bezsin ve gitsin.' Geldim oteller boş. Çok üzüldüm. İran gümrüğü ve İranlı vatandaşların geliş gidişi Van esnafının gerçekten can damarı. Bizzat ben gidip kapıyı açacağım. Şu anda orada çalışma ortamının iyileştirilmesi, çalışma ortamının rahatlatılması ve güvenlik önlemlerini alıyoruz. Önümüzdeki 10 gün içinde kapıyı açacağız."

Terör örgütü ve HDP'nin burada insanlar üzerinde baskı uyguladığını, yaptığı özel görüşmelerde iş adamlarının kendilerinden para istendiği yönünde şikayetlerde bulunduğunu anlatan Atalay, seçimlerde sandıklarda neler olduğunu bildiklerini, vatandaşın gönlünün AK Parti'den yana olduğunu ifade etti.

- "Sürece ihanet edildi"

"Terör örgütü ve HDP sürece ihanet etti" diyen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çözüm Süreci'nin bir hedefi vardı. Ülke içindeki terör unsurları yurtdışına çıkacak, devlet dağdakilerin, terör unsurlarının hayata dönüşü, siyasete dönüşüyle ilgili çalışma yapacak, silahlar gömülecek. İşin özü budur. AK Parti önce toplumun her kesimi için mağduriyetlerini gidermek için çalıştı. Herkesim şu anda daha özgür. Bu siyaseti yapanlar bizim getirdiğimiz özgürlük içinde yapıyorlar, onun için daha rahat konuşuyorlar. Çözüm Süreci'ni esas zehirleyen Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerdir. 6-7 Ekim 2014 olayları buradaki en önemli kırılma noktasıdır. Bunun için diyorum, ihanet edildi Çözüm Süreci'nde. Dışarı çıkmayla ilgili sözler yerine getirilmedi. İstismar ettiler. Çözüm Süreci şu anda bekliyor. 'Silahı bırakacağız' iradesi olmadan Çözüm Süreci faaliyete geçmez. Bundan sonra devlet bölgede, son vatandaşımız huzurlu hayata kavuşmadan başlattığı güvenlik çalışmalarını sürdürecek."

7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 5 ilde milletvekili çıkaramadığını kaydederek, "Ana muhalefet partisi 37 ilde milletvekili çıkaramadı. HDP, 'Türkiye partisi olacağım' diye bir politika yapacağını söyledi. Bazı vatandaşlar siyaset genişlesin diye destek verdi ama şimdi o desteği bulamaz artık. Meclis güçlensin, siyaset güçlensin diye destek verdi ama onlar seçimden sonra teröre destek verdi. Vatandaşların beklentisini karşılayamadı. Böyle siyaset yaparak Türkiye partisi olunmaz, 54 ilde milletvekili yok. MHP'nin 34 ilde milletvekili yok" diye konuştu. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı