Eski Başbakan Davutoğlu:"Kimse DAEŞ ve İslam'ı yan yana zikredemez.

Eski Başbakan Davutoğlu:"Kimse DAEŞ ve İslam'ı yan yana zikredemez.

"Kimse DAEŞ ve İslam'ı yan yana zikredemez. Medine-i Münevvere'ye saldıran bir güruh hiçbir şekilde kendini Müslüman olarak isimlendiremez, adlandıramaz"

KONYA (AA) - Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Kimse DAEŞ ve İslam'ı yan yana zikredemez. Medine-i Münevvere'ye saldıran bir güruh hiçbir şekilde kendini Müslüman olarak isimlendiremez, adlandıramaz." dedi.

Davutoğlu, AK Parti İl Başkanlığı'nca bir otelde düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, dünyada, bir taraftan Türkiye'de yaptıkları terör saldırıları, diğer taraftan Medine-i Münevvere'de ortaya çıkan patlamalara sebep olan DAEŞ'in bulunduğunu belirtti.

Türkiye'de bir yıldır teröre karşı yoğun mücadele verildiğini anlatan Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra hortlayan terör örgütü faaliyetleri karşısında büyük mücadele başlatıldığını vurguladı.

Başlatılan mücadelenin sonuna kadar süreceğini ifade eden Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

"Eğer bir ülkede birlik ve beraberlik tehdit altındaysa, birileri toprakları bölmek isterse, buna birlik olup karşılık vermemiz gerekiyor. İkinci bir terör tehdidi son 3,4 yıldır hem Türkiye'ye hem bölgemize hem İslam dünyasına hem de insanlığa büyük bir ızdırap yaşatmıştır. Terör olaylarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Daha İstanbul saldırısı konuşulurken, bu kez yine kadim bir başkentimiz, arife günü Peygamber efendimizin mübarek kabrinin bulunduğu Medine'ye saldırdılar. Bu saldırıları yapanların hedefleri de açıkça ortadadır. Bizim imanımıza, medeniyetimize saldırıyorlar. Kimse DAEŞ ve İslam'ı yan yana zikredemez. Medine-i Münevvere'ye saldıran bir güruh hiçbir şekilde kendini Müslüman olarak isimlendiremez, adlandıramaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :