Eski Bakan Çağlayan'ın ameliyat masraflarının Meclis tarafından karşılandığı iddiası

Eski Bakan Çağlayan'ın ameliyat masraflarının Meclis tarafından karşılandığı iddiası

TBMM Başkanlığı:

TBMM (AA) - TBMM Başkanlığı, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan'ın yurt dışı tedavisine ilişkin TBMM’ye intikal eden ve ödenen herhangi bir faturasının bulunmadığını bildirdi.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetenin 28 Temmuz tarihli nüshasında, "Prostat için ABD’ye gitti" başlıklı haberde yer alan eksik ve yanlış bilgiler üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Söz konusu haberde, 24. Dönem Mersin Milletvekili ve eski Ekonomi Bakanı Çağlayan’ın ABD’de bel fıtığı ve prostat ameliyatı olduğu ve ameliyata ilişkin tüm masrafların TBMM tarafından karşılanacağının iddia edildiği anımsatılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "TBMM’de hak sahiplerinin, yurt dışı tedavilerine ilişkin esas ve usuller ile bu hizmetlere ödenecek bedellere ilişkin hususlar, 'Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine, Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmelik'te düzenlenmiştir. 31 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla, Sayın Mehmet Zafer Çağlayan’ın, söz konusu haberde yer aldığı üzere yurt dışı tedavisine ilişkin TBMM’ye intikal eden ve ödenen herhangi bir faturası bulunmamaktadır."                     

Kaynak:Haber Kaynağı