Eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Koca'nın öldürülmesi

Eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Koca'nın öldürülmesi

Koca için Balıkesir ve Kütahya'da gıyabi cenaze namazı kılındı

BALIKESİR / KÜTAHYA (AA) - Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için Balıkesir ve Kütahya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Balıkesir Zağnospaşa Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazına, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan ve partililer katıldı. Cenaze namazında musalla taşına Türk bayrağı asıldı.

AK Parti Balıkesir Gençlik Kolları Başkanı Ömer Marmaralı, namazın ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'nin teröre asla teslim olmayacağını söyledi.

Koca'nın yazdıklarının üzerine koyacak bir şeyleri olmadığını aktaran Marmaralı, "Rabbim bize, senin o büyük hayallerini gerçekleştirmeyi, memleketimizin her yerinde barışı, huzuru ve kardeşliği hakim kılarak, sana kıyan insanlık düşmanlarını kahretmeyi nasip etsin. Rabbim bize ismine yakışır ömür yaşamayı nasip etsin. Şanlı Türk askerlerimize ve tüm emniyet teşkilatımıza saldırıda bulunan, kanlı terör örgütlerini buradan bir kez daha lanetliyoruz. Bizler bir ölür bin doğarız" diye konuştu.

AK Parti Kütahya Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında, Ulu Cami'de de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kütahya Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özbey, terör örgütünün barış için duyarlılık göstermediğini ve giderek artan şiddet eylemlerine devam ettiğini bildirdi.

Özbey, Koca'nın hain bir saldırı sonucu şehit edildiğini, bunun üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı ve İshak Gazel ile partili ve vatandaşların katıldığı program sonunda Koca için dua edildi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı