Eski Adalet Bakanı Bozdağ:

Eski Adalet Bakanı Bozdağ:

"Bir ay oldu ama Türkiye'nin hükümeti AK Parti-CHP koalisyonu mu, AK Parti-MHP koalisyonu mu, AK Parti-HDP koalisyonu mu, yoksa HDP-CHP-MHP koalisyonu mu, yoksa azınlık hükümeti mi, belli değil. Emin olun işin içinde olanlar da yarın ne olacağını, bu form

ÇORUM (AA) - Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir ay oldu ama Türkiye'nin hükümeti AK Parti-CHP koalisyonu mu, AK Parti-MHP koalisyonu mu, AK Parti-HDP koalisyonu mu, yoksa HDP-CHP-MHP koalisyonu mu, yoksa azınlık hükümeti mi, belli değil. Emin olun işin içinde olanlar da yarın ne olacağını, bu formüllerden hangisinin Türkiye'nin geleceğini yöneteceğini bilmiyor" dedi.

Bozdağ, Çorum Belediyesince Buharaevler Mahallesi'ndeki semt pazarında düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 13 yıldır siyasi istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetimle büyüdüğü, geliştiğini, değiştiğini belirtti.

Bozdağ, 7 Haziran seçimlerinde milletin sandıkta ortaya koyduğu iradeyle yeni bir sayfa açıldığını ifade ederek, milletin, Türkiye'yi tek başına bir iktidarın değil, koalisyon hükümetinin idare etmesini arzu ettiğini söyledi.

Kurulacak hükümetin güçlü bir iktidar gibi çalmasını dileyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Haziran'dan bugüne bir ay geçti. Türkiye'de yarın hükümeti kimin kuracağı, kimlerle kuracağı belli mi? Belli değil. Bir ay oldu ama Türkiye'nin hükümeti AK Parti-CHP koalisyonu mu, AK Parti-MHP koalisyonu mu, AK Parti-HDP koalisyonu mu, yoksa HDP-CHP-MHP koalisyonu mu, yoksa azınlık hükümeti mi, belli değil. Emin olun işin içinde olanlar da yarın ne olacağını, bu formüllerden hangisinin Türkiye'nin geleceğini yöneteceğini bilmiyor. Büyük bir belirsizlik var. Belirsizlik de her zaman devlete ve millete zarar verir." 

AK Parti olarak belirsizliğin ortadan kalkması için her türlü gayreti ortaya koyacaklarını ve görevden kaçmayacaklarını vurgulayan Bozdağ, diğer partilerin genel başkanlarının da Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için ellerinden geleni samimiyetle yapması gerektiğini dile getirdi.

Bozdağ, bazı siyasilerin şark kurnazlığı yaptığını savunarak, şunları kaydetti:

"Bazıları, 'eğer Türkiye'de 45 gün içerisinde hükümet kurulmazsa seçimler yenilenir veya parlamento erken seçim kararı alabilir. Aman ha, biz bu süreçte oyun bozan olmayalım' diye bir yandan koalisyona karşı mesafeli dururken öte yandan da 'koalisyon hükümetini engelleyen biz olmayalım' yaklaşımı içerisindeler. Bu şark kurnazlığıdır, buna gerek yok. Herkes samimi olarak bir hesabın, kitabın içerisine girmeden 'Türkiye hükümetsiz kalmasın' diye elini taşın altına mutlaka koymalıdır. Çünkü millet bize sandıkta 'uzlaşın' dedi. Milletin talimatına uymamız lazım. İnşallah bu süreç sonucunda, milletin talimatı doğrultusunda yeni hükümetimiz gecikmeden kurulur." 

-Yunanistan'daki ekonomik kriz

Bozdağ, Yunanistan'da ekonomik açıdan büyük sıkıntılar yaşandığını anımsatarak, "Siyasi istikrar, güçlü yönetim olmazsa bir ülkenin hali nasıl olur diye sorarsanız en güzel örnek Yunanistan'dır. Yunanistan'da yaşanan bu sıkıntı elbette bizi üzüyor. Çünkü biz Yunanistan'ın da diğer komşularımızın da zengin ve güçlü olmasını arzu ediyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin her zaman komşularının huzur ve sükun içerisinde olması için destek verdiğine dikkati çeken Bozdağ, "Etrafımız yanıyor. Suriye'de, Irak'ta, Ukrayna'da iç savaş var, Yunanistan'da ekonomik iflas var. Biz Türkiye olarak tüm komşularımızda huzurun, barışın ve kardeşliğin egemen olmasını arzu ediyoruz, çatışmasız bir ortam olmasını istiyoruz. Devletlerin vatandaşlarını öldürmek için silahlı kuvvetlerine talimat verdiği bir yer değil, aksine vatandaşlarını yaşatmak için her türlü çabayı gösterdiği bir komşuluk hukukunun egemen olduğu ülkeler olmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

İftar programına, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı