Eşinin internet hattından ByLock indiren sanığa hapis cezası

Eşinin internet hattından ByLock indiren sanığa hapis cezası

Rize'deki FETÖ/PDY davasında "silahlı terör örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla yargılanan ve eşinin kablosuz internet hattından Bylock indiren sanık 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

RİZE (AA) - Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla yargılanan ve eşinin kablosuz internet hattından örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u indiren sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Telat D. ile tutuksuz yargılanan sanıklar İsmail İ. eşi A.İ. ve avukatları ile yakınları katıldı.

Sanık A.İ, son savunmasında, ByLock kullanmadığını, adına kayıtlı kablosuz internetin eşi İsmail İ. tarafından kullanıldığını anlattı. Eşinin kendisinden izinsiz hattı kullanarak ByLock indirdiğini mahkeme huzurunda kabul ettiğini belirten A.İ, örgütle hiçbir bağının olmadığını, eşinin bu durumundan da haberdar olmadığını ifade ederek beraatını istedi.

İsmail İ. ise eşinin adına kayıtlı kablosuz internet hattını kendisinin kullandığını, karısının bu durumdan haberi olmadığını kaydetti.

Telat D. ise hakkındaki suçlamaları reddederek beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan İsmail İ'ye "silahlı terör örgütüne üye olmak, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası, A.İ'nin beraatına karar verdi.

Sanıklardan Telat D. ise "silahlı terör örgütüne üye olmak, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanmak" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :