Eşini öldüren sanığa "tahrik" indirimi

Eşini öldüren sanığa "tahrik" indirimi

Adana'da karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, cinayeti tahrik altında işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı

ADANA (AA) - Tartıştığı karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, 15 yıl hapis cezası verildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, eşini öldürdüğü iddia edilen Kadir Pala (32) ve kendisine yardımcı olduğu öne sürülen taksici Levent G. (39) ile taraf avukatları katıldı.

"Tasarlayarak iştirak halinde adam öldürmek" suçundan hakkında 24 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklardan Pala, daha önceki savunmasında, 7 yıl önce evlendiği Sevtap Pala ile olaydan önce ayrıldıklarını ve boşanma davası açtığını söylemişti.

Olayın yaşandığı 24 Kasım 2013'te, konuşmak amacıyla eşinin kendisini çağırdığını anlatan Pala, "Olayın yaşandığı gece, eşim benimle görüşmek istedi. Yurt Mahallesi'nde kaldığı evin önüne gittiğimde eşim, elindeki tabancayla mermi bitinceye kadar bana ateş açtı. Vücudumun çeşitli yerlerinden yaralandım. Bu sırada yanımda taşıdığım bıçağı eşime doğru rastgele salladım. Eşim ölürken son sözü 'seni seviyorum' oldu. Olay keşke yaşanmasaydı, mahkemenin vereceği karara saygılıyım" diye ifade verdi.

Tutuklu diğer sanık Levent G. ise öldürme olayına karışmadığını, cinayeti engellemeye çalıştığını ancak başaramadığını öne sürerek tahliyesini talep etti.

Taraf avukatlarını ve sanıkların ifadelerini dinleyen mahkeme heyeti, sanık Pala'yı suçu tahrik altında işlediği ve mahkemedeki iyi hali nedeniyle 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu sanık Levent G'nin ise beraatine karar verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı