Eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet

Eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet

Boşanmak isteyen eşini silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Recep İnçke'nin ''tasarlayarak kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi

İSTANBUL (AA) - Kağıthane'de boşanmak isteyen eşi Nisa Ece İnçke'yi silahla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Recep İnçke'nin, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ''Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet'' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanık Recep İnçke, maktul Nisa Ece İnçke'nin annesi Caziye, kardeşleri Bedrettin ve Hasan Ece ile müdahillerin avukatı Mustafa Haki Okuducu katıldı. Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukat Nuray Yiğit ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) adına avukat Pınar Hacıbektaşoğlu da hazır bulundu. Sanık İnçke'nin barodan atanan avukatı Çağrı Kendirlioğlu da duruşmaya katıldı.

Duruşmada, son sözleri sorulan sanık Recep İnçke, ''Yüce adaletinize sığınıyorum, çok pişmanım.'' dedi.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık İnçke'nin "tasarlayarak kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Heyet, sanık hakkında ayrıca 6136 sayılı ''Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet'' suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezasına da çarptırılmasına karar verdi.


- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Recep İnçke ile Nisa Ece İnçke'nin evliliklerinin 2,5 yıldır devam ettiği, aralarında yaşanan problemler nedeniyle Nisa Ece İnçke'nin zaman zaman evi terk edip babasının evine gittiği ve son darp olayı üzerine babasının evine yerleşip kocasına boşanma davası açtığı belirtilmişti.

İddianamede, Recep İnçke'nin boşanma davası sürerken 7 Aralık 2016'da konuşmak için çağırdığı eşini, silah sesi duyulmaması için televizyonun sesini sonuna kadar açtıktan sonra 4 kurşunla öldürdüğü anlatılmıştı. Cinayet sonrası sanığın, Pendik'te bir polis merkezine gidip 'eşini öldürdüğünü' söyleyerek silahıyla birlikte teslim olduğu bilgisi verilen iddianamede, polis memurlarının olay yerine gittiklerinde televizyon sesinin duyulduğu, kapının çilingir vasıtasıyla açıldığı ve İnçke'nin cesedinin evin giriş koridorundaki holde yerde yatar vaziyette bulunduğu aktarılmıştı.

İddianamede, sanık Recep İnçke'nin, Nisa Ece İnçke'yi yakın mesafeden, televizyonun sesini yüksek açarak planlı bir şekilde tasarlayarak öldürdüğü kaydedilerek, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "ruhsatsız silah taşıma" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı