Eşini bıçaklayan cezaevi firarisinin yargılanmasına başlandı

Eşini bıçaklayan cezaevi firarisinin yargılanmasına başlandı

Muğla'da cezaevinden firar ederek eşini döner bıçağıyla bacağından yaralayan sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde cezaevinden kaçarak eşini döner bıçağıyla yaralayan sanığın yargılanmasına başlandı.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "yaralama" suçlarından yargılanan tutuklu sanık Oğulcan A. ile yakınları, eşi Melek A, taraf avukatları ve Fethiye Kadın Platformu üyeleri katıldı.

Sanık Oğulcan A, savunmasında eşinin kendisini aldattığı iddiası üzerine cezaevinden kaçtığını, çocuklarını görmek için eşiyle buluştuğunu söyledi.

Çok fazla düşmanı olduğu için yanında döner bıçağı taşıdığını savunan Oğulcan A, "O gün de aynı konular nedeniyle tartıştık. Alışveriş merkezinin yanında sakladığım bıçakla eşimi korkutmak istedim. Amacım öldürmek değildi." dedi.

- "Kucağımda çocuk varken döner bıçağıyla vurmaya başladı"

Melek A. ise cezaevine girmeden önce de sürekli tartıştıkları eşine boşanma davası açtığını belirtti.

Hakkındaki başka biriyle ilişkisi olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını anlatan Melek A, "Kucağımda çocuk varken döner bıçağıyla vurmaya başladı. Yanımızdaki arkadaşlarımız Oğulcan'a, 'Yapma' diye bağırdı. Ben de 'Yardım edin.' diye bağırdım. Bir kadın haricinde yardım eden olmadı. Olayın ardından da kaçtı." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Oğulcan A'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Adliye çıkışında Fethiye Kadın Platformu üyeleri, Melek A'ya destek gösterisinde bulundu.

Melek A, eşinin cezaevinden çıkınca yine hayatına müdahale edeceğini savunarak, "O gün de amacı beni öldürmekti. Umarım mahkeme heyeti doğru kararı verir, gereken cezayı alır." ifadelerini kullandı.

Seydikemer Eşen Açık Ceza İnfaz Kurumundan firar eden Oğulcan A, geçen yıl 19 Mayıs'ta eşi Melek A'yı Fethiye'deki alışveriş merkezi önünde döner bıçağıyla bacağından yaralamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :