Eşini bıçakla öldüren sanığın yargılandığı dava

Eşini bıçakla öldüren sanığın yargılandığı dava

Bahçelievler'deki evlerinde eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Bahçelievler'deki evlerinde eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Kenan Demirdağ'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Kenan Demirdağ katıldı. Sanığın avukatı Tolga Cangüloğlu, müşteki Özgür Leylek'in avukatı Mustafa İlteriş Oğuz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Büşra Öztürk duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Kenan Demirdağ, 2 yıllık evli olduğu eşi Alime Demirdağ'ın özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalıştığını söyledi.

Karısının başka kişilerle mesajlaştığını öne süren sanık Demirdağ, bu nedenle boşanmak istediği eşinin ağlaması üzerine bundan vazgeçtiğini savundu.

Sanık Demirdağ, bir gün tartıştığı eşinin dışarıda peşinden gelip kendisini bacağından bıçakladığını iddia ederek, "Bıçağı kalbime de saplamak istedi, ben bıçağı tuttum, ellerim kesildi, beni dereye doğru sürükledi. İki kişiyi gördüm, yardım istedim. Bunlar da sivil polislermiş, bacağımı sardılar sonra da eşimi yakalayıp getirdiler." diye konuştu.

Olayın ardından rapor aldığını ve memlekete gittiğini anlatan Demirdağ, dönüşte iş kartını almak için gittiği evde eşi Alime Demirdağ'ın isteği üzerine konuşup tekrar barıştıklarını söyledi.

Demirdağ, eşiyle arabadayken onun telefonuna gelen bir arama üzerine tartışmaya başladıklarını ve bu tartışmanın evde de devam ettiğini dile getirerek, şunları anlattı:

"Ben koltukta otururken bana saldırmaya başladı, kolonyalı pamuğu ağzıma sokmaya çalıştı, ben, 'Aynı şeyleri yapmaya devam ediyorsun, benden neden boşanmıyorsun, beni niye yıpratıyorsun' dedim. Bana, 'Ben köyde dedikodu çıkmasın diye seni çekiyorum, senden iğreniyorum' dedi. Boğuşmaya başladık, ekmek bıçağını kaptı, elinden bıçağı almayı başardım, bir anda kendimi kaybettim, bıçağı salladım, gerisini hatırlamıyorum. Ben bir kez bıçağı salladığımı hatırlıyorum, gerisini hatırlamıyorum, daha sonra da gidip kendim teslim oldum."

Savunmanın ardından sanığın avukatı Cangüloğlu, müvekkilinin öldürme kastı olmadığını iddia etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatı Öztürk, sanığın savunmalarını kabul etmediğini belirterek, olayda haksız tahrik ve meşru savunmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Müşteki Özgür Leylek'in avukatı Mustafa İlteriş Oğuz da sanığın savunmalarını kabul etmediğini anlatarak tanıkların dinlenilmesini talep etti.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Bayram Kapucu, tutuklu sanığın bu halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti de duruşmayı erteledi.

Müşteki Özgür Leylek'in avukatı Mustafa İlteriş Oğuz, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sanığın doğruları söylemediğini ifade etti.

Maktul Alime Demirdağ'ın otopsi raporunun geldiğini ve raporda, maktulün 17 bıçak darbesi aldığının, bunlardan dokuzunun tek başına öldürücü nitelikte olduğunun belirtildiğini aktaran Oğuz, "Hatta sanığın kendisi geçmişte eşini aldatıyordu. Bunu da ileriki duruşmalarda tanık beyanları ile ortaya çıkartacağız. Sanığın hak ettiği cezayı alması için sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız." dedi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, maktul Alime Demirdağ'ın eşi Kenan Demirdağ ile tartıştıktan sonra memleketi Balıkesir'e gittiği, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde 2 Eylül'de İstanbul'a döndüğü belirtiliyor.

Kenan Demirdağ'ın otogarda karşıladığı eşiyle Bahçelievler'deki evlerine gittikleri anlatılan iddianamede, aile içi meseleler yüzünden çıkan tartışma sonucunda Kenan Demirdağ'ın eşinin boyun ve bel arasında kalan bölgesini birden fazla bıçakladığı aktarılıyor.

İddianamede, sanığın eşini bu şekilde evde bırakıp Bakırköy Adliyesi'ne giderek polis noktasına teslim olduğu ifade ediliyor.

Olayda kullanılan bıçağın biçimi, özellikleri ve hedef alınan bölgenin hayati olması, birden fazla yara oluşturması ve delillerin birlikte değerlendirilmesi sonucu sanığın eyleminin öldürmeye yönelik olduğu belirtilen iddianamede, Kenan Demirdağ'ın "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :