Eşini bıçakla öldüren sanığa haksız tahrik ve iyi hal indirimi

Eşini bıçakla öldüren sanığa haksız tahrik ve iyi hal indirimi

Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi, ayrı yaşadığı eşini bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Hakan Kadakal'ı "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı - Mahkeme, sanığın cezasını "haksız tahrik" ve "iyi hal" ind

İSTANBUL (AA) - Ümraniye'de ayrı yaşadığı eşini bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Hakan Kadakal'a "eşi kasten öldürme" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimleri uygulanarak 20 yıla indirildi.

Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kadakal ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen sanık Kadakal'ın avukatı Yasemin Gülabi, ölen Duygu Kadakal'ın yaşam şeklinin evlilik birliği içerisinde kabul edilebilir olmadığını, bu nedenle müvekkilinin eylemini ağır tahrik altında meydana getirdiğini savundu.

Son sözü sorulan sanık Kadakal, "Pişmanım. Eşim mezara girmiştir. Ben de cezaevindeyim. İki küçük çocuğum sahipsiz kalmıştır. Her türlü şiddet ve istismara açık durumdadır. Takdiri mahkemeye bırakıyorum." diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Kadakal'ı "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın eylemini, "haksız tahrik" altında işlediğini belirten mahkeme heyeti, cezayı 24 yıla indirdi.

Mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki iyi halini de lehine takdiri indirim nedeni kabul ederek, sanık Kadakal'ın 20 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Sanık Kadakal'ı, bulundurulması ve taşınması izine bağlı olan yasak bıçağı izinsiz taşıdığı gerekçesiyle de 5 ay hapis cezası ile 400 lira para cezasına çarptıran mahkeme heyeti, bu hükmün açıklanmasının da geri bırakılmasına karar verdi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ümraniye'de sanık Hakan Kadakal'ın, aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle ayrı yaşadığı eşi Duygu Kadakal'ı başka bir erkekle otele girdiğini gördüğü ve eşiyle tartışmaya başladığı belirtilmişti.

Sanık Kadakal'ın, eşini konuşmak için dışarıya çağırdığı ancak eşinin gelmediği anlatılan iddianamede, sanığın sinirlenerek belinden çıkardığı bıçakla eşini öldürdüğü anlatılmıştı.

İddianamede, Hakan Kadakal'ın "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :