Eşine yardım için gittiği balık tezgahı işi oldu

Eşine yardım için gittiği balık tezgahı işi oldu

Ümraniye'de yaşayan Hülya Bayrak, eşine yardım için gittiği balıkçı tezgahının başına geçerek, mesleği eşinden devraldı- 15 yıldır aynı tezgahta balık satan Bayrak, müşterilerin de ilgi ve takdirini topluyor- Hülya Bayrak: - "Balıkçılık eşimin mesleğiydi,

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da yaşayan Hülya Bayrak, eşine yardım etmek için gittiği balıkçı tezgahının başına geçerek, mesleği eşinden devraldı.

Ümraniye Topağcı Mahallesi'nde 15 yıldır balıkçılık yapan 3 çocuk annesi Hülya Bayrak, mesleğe başlama öyküsünü AA muhabirine anlattı.

Uzun yıllar önce eşine yardımcı olmak amacıyla balık tezgahının başına geçtiğini ve işi çok sevmesi üzerine mesleğe başladığını söyledi.

Eşinin ilk zamanlarda balıkçılık yapmasına karşı çıktığını, sonrasında ise kendisine destek olduğunu anlatan Bayrak, 15 yıldır aynı tezgahta balık sattığını belirtti.

Müşterilerinin ilgi ve takdiriyle karşılaştığını ifade eden Bayrak, şunları kaydetti:

"İşimi çok seviyorum. Hasta olduğum zamanlarda bile tezgahımı boş bırakmamaya çalışıyorum. Balıkçılık, dışarıdan bakıldığında çok kolay bir meslek gibi gözüküyor ama zorlukları da var. Ben Trabzonluyum. Balığı seviyorum. Bir gün tezgahta olmasam telefonlarım çalıyor. 'neredesin abla, hasta mısın ?' diyor müşterilerim. İşimi, eşim bana öğretti. Balıkçılık eşimin mesleğiydi. Şimdi benim mesleğim oldu. Eşim de tezgahı seve seve bana bıraktı. Hayatımızdan memnunuz. Allah ömür verdiği sürece çalışacağız. Şimdi her tür balıktan anlıyorum. Balıkları günlük getiriyoruz. Seyyar olduğumuz için ertesi güne balık kalmıyor. Caminin önünde duruyorum. Cami cemaati de beni çok seviyor. Allah razı olsun beni evlatları gibi görüyorlar. Benim için müşterilerim çok değerli."

Mevlüt Bayrak ise 25 yıldır balıkçılık yaptığını anlattı. Kadının balık satmasının müşteriler tarafından daha güven verici bulunduğunu ifade eden Bayrak, "Eşim 15 yıldır bu işi yapıyor. Benden daha iyi balık satıyor." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :