"Eşim çocuk istismarcılarıyla aynı kefeye konulmasın"

"Eşim çocuk istismarcılarıyla aynı kefeye konulmasın"

Denizli'de 8 yıl önce kendi rızasıyla küçük yaşta evlendiği için eşi "cinsel istismar" suçundan tutuklanan engelli kadın, çocuğuyla kocasının hapisten çıkacağı günü özlemle bekliyor- Şimşek: - "Eşimin tecavüzcülerle, çocuk istismarcılarıyla aynı kefeye ko

DENİZLİ (AA) - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 8 yıl önce kendi rızasıyla küçük yaşta evlenen ve bu nedenle "cinsel istismarla" suçlanan kocası cezaevine konulan engelli kadın, çocuğuyla eşinin hapisten çıkacağı günün hayaliyle yaşıyor.

Dokuzkavaklar Mahallesinde 7 yaşındaki oğluyla kayınpederi ve babasının evleri arasında yaşam mücadelesi veren 22 yaşındaki Hasibe Şimşek, 2008'in Aralık ayında 14 yaşındayken Savaş Şimşek (27) ile kaçarak evlendi. Ailelerin de rızasıyla düğün yapan çift, mutlu bir yuva kurdu.

Aile, 6 yaşındaki oğulları Ünal Efe ile mutlu bir yaşam sürerken Savaş Şimşek, küçük yaşta evlilik nedeniyle hakkında açılan "nitelikli cinsel istismar" davasının sonuçlanmasıyla 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılarak cezaevine gönderildi.

Eşiyle dayayıp döşediği kiralık evlerindeki eşyaları, kayınpederinin ve babasının evlerine taşıyan Şimşek, engelli raporundan dolayı üç ayda bir aldığı 900 lira ile kayınpederinin evinde çocuğunu büyütmeye çalışıyor.

Eşinin cezaevinden çıkıp ilkokul 2. sınıfa giden oğluyla birlikte el ele yürüyeceği anın umuduyla yaşayan Şimşek, 1,5 yıldır cezaevinde olan eşiyle aynı kaderi paylaşanlar için yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

- "Küçük ama mutlu bir yuvamız vardı"

Şimşek, AA muhabirine yaşadığı sıkıntılarla ilgili yaptığı açıklamada, 2008'in Aralık ayında 14 yaşındayken eşiyle birbirlerini sevdiklerini ve kaçtıklarını, daha sonra ailelerini ikna edip düğün yaptıklarını söyledi.

Küçük ama mutlu bir yuva kurduklarını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

"2009 yılının Ocak ayında ben 2 aylık hamileyken sağlık ocağına doktora gittim. Yaşımın küçük olduğunu öğrenen doktor, bizi şikayet etti ve hakkımızda kamu davası açıldı. Mahkeme ilk davada hakkımızda karar vermedi ve davamızı 2009'un Ağustos ayına erteledi. Ağustos ayındaki davada oğlum Ünal Efe 23 günlük kucağımdayken eşime cinsel istismar suçundan, 103'üncü maddeden 8 yıl 4 ay ceza verildi. Daha sonra bu karar Ankara'ya temyize gönderildi. Bu sırada evimizi yuvamızı kurduk. Eşim askere gitti geldi. 2015 yılının 6'ncı ayında eve gelip eşimin cezası onandığı için eşimi evimizden tutuklayıp götürdüler."

-"Yaşım tutar tutmaz ailemin izniyle resmi nikahımızı kıydırdık"

Ayağından rahatsız olduğu için çalışamadığını dile getiren Şimşek, şunları söyledi:

"Eşim bakıyordu bana. 1,5 yıldır çok zor durumdayız, çocuğum da ben de. Evimiz kalmadı zaten, yuvamız düzenimiz kalmadı. Bir annemin yanındayız, bir köye kayınpederimin yanına gidiyoruz. Çok zor durumdayız. Eşimin tecavüzcülerle, çocuk istismarcılarıyla aynı kefeye konulmasından çok rahatsız oluyorum. Biz sadece sevdik evlendik. Herhangi bir istismar söz konusu değil. Ailemizin iznini de aldık. Yaşım tutar tutmaz 17 yaşındayken ailemin izniyle resmi nikahımızı kıydırdık. Ama bu sırada ceza verilmişti. Bunun belgelerini, resmi nikahımızın kıyıldığını, çocuğumuzun olduğunun belgelerini dosyamız temyizdeyken dosyaya eklenmesi için Ankara'ya gönderdik ama eşimin cezasında hiçbir şekilde bir indirim uygulanmadı. Eşim 1,5 yıldır cezaevinde. Ben eşimin oradan çıkıp kurtulmasını istiyorum."

- "Biz sadece sevdik ve evlendik"

Eşinin en çok da cinsel istismardan suçlanmasından şikayetçi olduğuna dikkati çeken Şimşek, şöyle devam etti:

"Biz severek evlendik. Hiçbir şekilde herhangi bir istismar söz konusu değil ama çocuk sapıklarıyla eşim bir tutuluyor. Ben bunun ayrılmasını istiyorum. Erken evlenmenin cezası olacaksa bile eşimin o sapıklarla bir tutulmasını istemiyorum. Biz sadece sevdik ve evlendik ama şu anda eşim bana cinsel istismar uyguladığı iddiasıyla ceza evinde. Biz çok zor durumdayız. Bunun bir çözümünün bulunmasını istiyorum."

- "Sağ ayağımın parmaklarını kaybettim"

Ayağından üç yıl önce rahatsızlandığını belirten Hasibe Şimşek, şunları kaydetti:

"Ayağımda his kaybı var. Sağ ayağımın parmaklarını kaybettim. Hastalık sürecinde eşim bana bakıyordu ve tedavi ettiriyordu ama eşim hapishaneye girdiğinden beri düzenli tedavi olamıyorum. Babam yetişmeye çalışıyor ama tam tedavi olamıyorum. Ben ameliyat olduğumda oğlum köye gidiyor. 1,5 yıldır çocuğumla beraber çok zor durumdayız. Evimiz yuvamız kalmadı. Eşim zaten cezaevinde, dağıldık biz. Üç ayda bir 900 lira engelli maaşı alıyorum ve bununla geçinmeye çalışıyoruz. Eşimin kurtulmasını ve cezaevinden çıkmasını istiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :