Eşi, baldızı ve kayınpederini öldüren sanığın yargılandığı dava

Eşi, baldızı ve kayınpederini öldüren sanığın yargılandığı dava

Antalya'da eşi, baldızı ve kayınpederini öldüren, kayınvalidesini de ağır yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da boşanmak isteyen eşi ile kayınpederi ve baldızını silahla öldüren, kayınvalidesini de yaralayan sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Tacit Öz, yaralanan kayınvalide Aliye İçoğlu ve taraf avukatları katıldı.

Söz verilen İçoğlu, olaydan yaklaşık 6 ay önce damadının ayrılma kararı aldığı kızını evlerine bırakarak gittiğini ve uzun süre aramadığını söyledi.

Damadının boşanma davasını daha sonra geri çektiğini belirten İçoğlu, "Bunun üzerine kızım, 'Madem sen beni babamın evine bırakıp gittin, bu iş bitmiştir.' diyerek boşanma davası açtı. Ardından tehditler başladı." dedi.

Damadının, telefonda kızına, "Boşanmaktan vazgeçmezsen seni, anneni, babanı öldürürüm, kökünüzü ortadan kaldırırım. Yapmazsam Cumhuriyet Meydanı'nda soyunurum." diyerek tehdit ettiğini savunan İçoğlu, kızının savcılığa şikayet için gittiğini ancak bir işlem yapılmadığını öne sürdü.

İçoğlu, olay günü tekrar arayan sanığın, "Tamam, boşanmayı kabul ediyorum ama imam nikahının da düşmesi için eşimin yüzüne 'Boş ol.' demek istiyorum." diyerek evlerine gelmek istediğini, kendilerinin de bu talebi kabul ettiklerini anlattı.

- "Yapma onun küçük çocukları var"

Kendilerini sürekli tehdit ettiği için damadıyla sitenin bahçesinde görüştüklerini dile getiren İçoğlu, şöyle devam etti:

"Kızım Dilem eve doğru yönelip birkaç adım attıktan sonra 3-4 el silah sesi duydum ve yere düştüğünü gördüm. Sonra diğer kızım Demet araya girerek ellerini açtı. 'Yapma onun küçük çocukları var.' dememe rağmen Demet'e de ateş ettiği gördüm. Ardından bana ve eşime de ateş etti. Yere düştükten sonrasını hatırlamıyorum. İki çocuğumun hayatını aldı. Çocuklarımı geri istiyorum."

Diğer tanıkların da dinlenilmesinin ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Konyaaltı ilçesi Hurma bölgesinde 2 Haziran 2017'de Tacit Öz (46), boşanmak isteyen eşi Dilem Öz, kayınpederi Mevlüt İçoğlu ve baldızı Demet İçoğlu Akkaya'yı silahla öldürmüş, kayınvalidesi Aliye İçoğlu'nu ağır yaralamıştı. Olayda yaralanan Tacit Öz, tedavi için gittiği özel hastanede yakalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :