Esenyurt'ta toplu açılış töreni

Esenyurt'ta toplu açılış töreni

İlçede 497 milyon 664 milyon liraya mal olan 111 eserin açılışı gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - Esenyurt Belediyesi tarafından 2015-2016 yılında planlanan ve yapımı tamamlanan 111 projenin toplu açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, eserlerin hayırlı olmasını diledi.

Açılışı yapılan eserlerden birisinin de Esenyurt Sosyal Güvenlik Merkezi olduğunu belirten Müezzinoğlu, "AK Parti iktidar olduğu günden bugüne kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, en önemli hizmet alanlarından biri de sosyal güvenlik veya sosyal devlet olma alanındaki devrimlerimiz olmuştur." diye konuştu.

Müezzinoğlu, dezavantajlı grupların, fakir ve fukaranın yanında olduklarını dile getirerek, "Her türlü hizmetin 80 milyon insanımıza hakkaniyetli ulaşımında duyarlı olmak ve insanlarımızı, insanca koşullarda yaşatmak AK Parti iktidarının en önemli görevi ve hizmeti olmuştur. Allah'a şükürler olsun ki engelli kardeşlerimize bundan 14 yıl önceki noktalarına göre, bugün çok farklı ve devrim niteliğindeki hakları ve hizmetleri sağladık." ifadelerini kullandı.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da yapımı süren ve açılışı yapılan eserler hakkında bilgi verdi.

İlçede son yıllarda çok sayıda konut yapıldığını, konut sayısının 206 bin 633 olduğunu açıklayan Kadıoğlu, bunun yanı sıra 13 bin 186 ticari yapıyla bin 360 fabrikanın bulunduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "yalnız" olmadığını vurgulayan Kadıoğlu, "Pınarhisar Cezaevinden Beştepe'ye yanınızda, arkanızda dualarıyla duran varoşlar, bu insanlar, Esenyurt insanları, o gece yalnız bırakmadılar. O gece geri dönmemek üzere tankları teslim almak için havalimanına yürüdüler. Siz buraya gelerek, bu gönüldaşlarınızı çok sevindirdiniz, onure ettiniz." dedi.

Kadıoğlu, konuşmasını, 15 Temmuz gecesi Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara çıkan vatandaşlara teşekkür ederek tamamladı.


- Törenden

Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı önünde düzenlenen törende, alanın çevresindeki binalara açılışı gerçekleştirilen 111 eserin fotoğrafı asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alana girdiğinde konuşmasından önce sahneye çıkarak vatandaşları selamladı. Vatandaşların, ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Törende, ilçenin eski ve yeni halini anlatan video gösterildi.

Bazı vatandaşların evlerin ve binaların çatısına çıkarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dinlediği, açılış törenini izlediği görüldü.

Konuşmaların ardından, eğitim yapıları, dini, sosyal, sağlık, termal ve spor tesisleri, muhtarlıklar, kapalı pazar yerleri, otoparklar, parklar, kavşak düzenlemeleri, SGK merkezinin de aralarında olduğu, 497 milyon 664 milyon liraya mal olan 111 eserin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından açılışa katılan vatandaşlara hediye dağıttı.

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mehdi Eker ve Erol Kaya, milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.


- Cumhurbaşkanı konvoyunda kaza

Öte yandan Cumhurbaşkanı konvoyunda, 3 koruma aracıyla Anadolu Ajansı ekibini taşıyan otomobilin karıştığı trafik kazası meydana geldi.

Kazada yaralanan bir koruma polisi hastaneye kaldırıldı.

Esenyurt'ta toplu açılış töreni

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :