Esenyurt’ta çocuğa çarpan vicdansız sürücü arkasına bakmadan kaçtı

Esenyurt’ta çocuğa çarpan vicdansız sürücü arkasına bakmadan kaçtı

Esenyurt'ta ablasıyla beraber çöp atmak için sokağa çıkan küçük çocuğa seyir halindeki minibüs çarptı.

Esenyurt'ta ablasıyla beraber çöp atmak için sokağa çıkan küçük çocuğa seyir halindeki minibüs çarptı. Çarpmanın etkisiyle küçük çocuk yaklaşık 5 metre ileriye fırlayarak yere düşerken, minibüs sürücüsü ise arkasına bakmadan kaçmaya başladı. Yaşanan dehşet anları ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kaza, dün saat 14.00 sıralarında Esenyurt'un İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, küçük bir çocuk ablasıyla beraber çöp atmak için evlerinden çıktı. Yolun karşısında bulunan çöp konteynerine ablasının elini tutarak geçen çocuk, çöpü attıktan sonra ablasından ayrılarak yolun karşısına geçmek istedi. Karşıya geçmek için araçların geçtiği yola çıkan çocuğa seyir halindeki minibüs hızlı bir şekilde çarptı. Çarpmanın şiddetiyle küçük çocuk havaya fırlayarak yaklaşık 5 metre ileriye düştü.

Vicdansız sürücü arkasına bile bakmadan kaçtı

Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 5 metre ileriye fırlayan çocuğun yerde hareketsiz yattığını gören vicdansız sürücü arkasına bakmadan olay yerinden kaçtı. Kazayı gören vatandaşlar ise yaralı çocuğa yardım etmek için seferber oldu. Kazanın gerçekleştiği sokak üzerindeki bir dükkandan çıkan Oğuz Kovan isimli bir vatandaş yaralı çocuğu alarak hastaneye götürdü. Hastaneye kaldırılan çocuğun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Vicdansız sürücünün çocuğa çarparak kaçtığı anlar kamerada

Görenleri hayrete düşüren vicdansızlık ise bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde çocuğun yolun karşısına geçmek için hareketlenerek adım attığı sırada seyir halinde olan minibüsün çocuğa çarptığı, minibüsün çarptığı çocuk havaya fırlayarak yaklaşık 5 metre uçtuktan sonra yere düştüğü, çocuğun yere düştüğünü gören şoförün ise aracından inmeyerek yoluna devam ettiği görülüyor. Bunu gören vatandaşlar ise yerde yatan yaralı çocuğa yardım etmek için seferber oluyor.

Vatandaşlardan kaçan sürücüye tepki

Yaralı çocuğu hastaneye götüren Oğuz Kovan, "Çöp atmak için dışarı çıkıyorlar. Çöpü attıktan sonra ablasından ayrılarak yolun karşına geçmek istiyor. O esnada minibüs çocuğa çarpıyor. Çarptıktan sonra durmayıp gidiyor vicdansız arkadaş. Yanına gittiğimizde nefes alıp vermekte zorlanıyordu. Biz de hastaneye götürdük. Durumu biraz daha iyi. Sürücünün yaptığı insafsızlık. Hepimizin çocuğu var. Bu kadar olmaması lazım. İnsanlığımızı yitirdik resmen" diyerek kaçan sürücüye tepki gösterdi.

Kaza mahallinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, vatandaşların aldığı plaka bilgisi doğrultusunda kaçan vicdansız sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı