Esenler'de toplu açılış töreni

Esenler'de toplu açılış töreni

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:- "Türkiye'nin büyümesinden rahatsızlık duyuyorlar. Ancak biz inşallah nasıl ki 15 Temmuz'da tüm dünyaya demokrasi dersi verdiysek 16 Nisan'da da güçlü bir şekilde 'evet' diyeceğiz. Öyle güçlü bir 'evet' diyeceğiz ki

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Türkiye'nin büyümesinden rahatsızlık duyuyorlar. Ancak biz inşallah nasıl ki 15 Temmuz'da tüm dünyaya demokrasi dersi verdiysek 16 Nisan'da da güçlü bir şekilde 'evet' diyeceğiz. Öyle güçlü bir 'evet' diyeceğiz ki buradan Avrupa duyacak. İnşallah Türkiye'yi çok daha güçlü, istikrarlı yarınlara sizlerle birlikte taşıyacağız." dedi.

Bakan Kaya, Esenler'de Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini hatırlatarak, bu girişimde hayatını kaybeden şehitlere rahmet diledi.

Avrupa ülkelerini "evet" mitinglerine izin vermedikleri için eleştiren Kaya, birçok Avrupa ülkesinde "hayır" mitinglerine ise izin verildiğini ifade etti.

Kaya, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Hanım ve genç kardeşlerim, 16 Nisan'a kadar bizlere çok büyük iş düşüyor. Esenler'de çalmadık kapı, gidilmedik ev bırakmamamız lazım. Sizlere inancımız tam. 15 senedir bize omuz veren sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Türkiye'nin büyümesinden rahatsızlık duyuyorlar. Ancak biz inşallah nasıl ki 15 Temmuz'da tüm dünyaya demokrasi dersi verdiysek 16 Nisan'da da güçlü bir şekilde 'evet' diyeceğiz. Öyle güçlü bir 'evet' diyeceğiz ki buradan Avrupa duyacak. İnşallah Türkiye'yi çok daha güçlü, istikrarlı yarınlara sizlerle birlikte taşıyacağız. Allah'ın izniyle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile işlerimizi hızlandıracağız. Ülkemizin zaman kaybına tahammülü yok. 2023, 2053 hedeflerimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Şehirlerimizi daha da geliştireceğiz. İstanbul'u sokak sokak, semt semt yeniden inşa edeceğiz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 yıldan bu yana Türkiye için önemli hizmetler yaptıklarını söyledi.

Bugün güçlü ve büyük Türkiye ideali için toplandıklarını dile getiren Albayrak, "Birileri için Türkiye'yi bölmek, yıkmak, cumhuriyetimizi yıkıp ele geçirmek için planlanan oyunların, başlarına geçirildiği bir tarih oldu 15 Temmuz. 16 Nisan'a doğru giderken 15 Temmuz'u aklımızdan hiç çıkarmayalım. Bize diyorlar ki 'bütün hayırcılar vatan haini değil, öyle demeyin' diyorlar. Biz zaten öyle demiyoruz. Ama şöyle bir şey diyoruz; bütün vatan hainleri 'hayır' diyor. Öyle değil mi? Bütün bu dış mihraklar, yurt dışında büyük Türkiye'yi kıskananlar, çelme takmaya çalışanlar, 'hayır' diyor. Öyle değil mi? Bu resmi çok iyi okumak lazım. 'Hayır' kampanyası yapan ana muhalefetin liderliğinde bir güruh var. Büyük Türkiye yolculuğunda 15 Temmuz'un rövanşını almaya hazır mıyız? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet için 'evet' demeye hazır mıyız." ifadelerini kullandı.

- "Esenler'e 2 milyarlık liralık yatırım yaptık"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, belediye başkanlığı döneminde başlattığı yerel yönetim hamlesini devam ettirdiklerini söyledi.

Esenler'in kendileri için ayrı bir yer ifade ettiğini belirten Topbaş, "Esenler bizlere çok ciddi destekler vermekte. Siz Esenlerlilerin ve İstanbulluların bize güç vermesiyle, emanetini üstlendiğimiz şehrimize hizmet etmenin gururunu yaşamaktayız. Biz İstanbul'a 98 milyar, Esenler'e 2 milyarlık liralık yatırım yaptık. Esenler İstanbul'un gelişen yüzü olarak kendini göstermektedir." diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bugünün Esenler için vefa günü olduğunu söyledi.

Açılışı yapılan 18 eserin hayırlı olmasını dileyen Göksü, "Esenler, Cumhurbaşkanımıza olan muhabbetini, onu davasına olan sevdasını sadece bugün değil, ne zaman, nerede, hangi şartlarda olursa olsun göstermeyi bilmiştir. 15 Temmuz'da Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız 'Haydi meydanlara' dediğinde, cansiperane bir şekilde meydanlara çıkan Esenler'in kahraman çocukları olan 10 şehidimizi rahmetle ve 46 gazimizi de minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile protokol üyeleri, kurdele keserek eserlerin açılışını gerçekleştirdi.

Törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, AK Parti Esenler İlçe Başkan Gökhan Taran ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :