Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları

Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları

Konya, Bursa ve Kayseri'deki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkmenlere yönelik saldırılara tepki amacıyla Yayladağı'na geldi- AYDER yöneticisi Erdim:- "Bunlar DAEŞ'i vurma bahanesiyle sivil insanları katlediyor. Böyle dengesiz bir savaşın içeri

HATAY (AA) - Konya Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) öncülüğünde, Konya, Bursa ve Kayseri'deki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yardım derneklerinin başkanları, Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırılarına tepki göstermek için Yayladağı ilçesine geldi.

AYDER yöneticisi İhsan Erdim, Tekel Kavşağı'nda grup adına yaptığı konuşmada, Esed'in Rusya'nın ve diğer ülkelerin desteğiyle tekrar katliamlara başladığını söyledi.

DAEŞ'i vurma bahanesiyle sivil insanların katledildiğini vurgulayan Erdim, "Böyle dengesiz bir savaşın içerisindeyiz. Rabim bilsin ki 'Biz her zaman mazlumdan yanayız' demek için bugün buradayız. Bayırbucakta kardeşlerimiz katlediliyor. Buna sessiz kalamazdık. İnsani yardım ihtiyaçlarının bir kısmı ulaştı. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecek" dedi.

Dernek üyesi Adem Altan da Türkmenlerin yaşadığı sıkıntılara ortak olmak için geldiklerini bildirdi.

Türkmenlerle yaptıkları görüşme sonucunda sorumluluklarının bir kat daha artığına dikkati çeken Altan, şöyle dedi:

"İnşallah bundan sonra bulunduğumuz zaman ve mekanda bu duyarlılığı dillendireceğiz. Haklı olan bu davayı insanların gündemine dahil edip gerek maddi gerekse manevi desteklerimizi sonunda kadar sürdüreceğiz. Zalimlerin bir araya gelerek bir avuç Müslümanı yok etmeye çalıştığı bu mazlum topraklardaki feryatlara kulak vereceğiz."

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili ve Memur-Sen Konya Temsilcisi Latif Selvi de zalim ve mazlumun olduğu bir savaşta taraflarını belli etmek için burada olduklarını belirterek, "Bu topraklar bizim. Burası İslam coğrafyası ve burada yaşayan bütün Müslümanlar bizim kardeşlerimiz" diye konuştu.

Yaklaşık 30 araçlık konvoyla ilçeye gelen grup, basın açıklamasının ardından şehirden ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı