Esed uçakları Arbin'de sivilleri vurdu: 7 ölü, 40 yaralı

Esed uçakları Arbin'de sivilleri vurdu: 7 ölü, 40 yaralı

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarınca başkent Şam'ı doğusundaki Arbin beldesinde çarşıya düzenlediği hava saldırısında 7 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının dün gece başkent Şam'ı doğusundaki Arbin beldesinde çarşıya düzenlediği hava saldırısında 7 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.

sivil ve sahra hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Suriye rejimine ait savaş uçakları gece başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolünde bulunan Arbin beldesindeki çarşıyı bombaladı.

Saldırıda, çoğu çocuk olmaz üzere 7 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin de yaralandığı belirtilirken hava saldırısında yaralananların beldedeki sahra hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı kaydedildi.

Beldedeki sahra hastanesinin yaralılarla dolduğunu belirten yetkililer, hastanenin acil tıbbi malzeme ve ilaca ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Yetkililer ayrıca, Arbin beldesinde olay yerinde büyük hasarın meydana geldiğini, rejim jetlerinin bölgede Zemelka, Misraba ve Sabka beldesi ile Duma ilçesini de bombaladığını aktardı.

Rejim kuşatması altında yer alan başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldeler, hergün rejimin hava saldırılarına maruz kalıyor. Savaş uçakları Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin elindeki ilçe ve bedelerde çarşı, pazar yeri ve hastaneleri bombalıyor. Ordunun kara ve hava saldırılarına maruz kalan bölgelere elektrik ve su verilmiyor.