Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına tepkiler

Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına tepkiler

Merkel: ''Açıkça belli olan kimyasal silahlı saldırıyı sert bir şekilde kınıyorum. Bu tür savaş suçları cezalandırılmalı''

BERLİN (AA) - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Beşşar Esed rejiminin İdlib'de düzenlediği kimyasal silah saldırısını kınadığını belirterek, ''Bu tür savaş suçları cezalandırılmalı'' dedi.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan Merkel'in Suriye'de yapılan kimyasal silahlı saldırıya ilişkin ifadesini yayınladı.

Açıklamada Almanya Şansölyesi, ''Açıkça belli olan kimyasal silahlı saldırıyı sert bir şekilde kınıyorum. Bu tür savaş suçları cezalandırılmalı'' ifadesini kullandı.

Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine bu sabah düzenlediği kimyasal saldırıda çoğu çocuk 100'den fazla sivilin öldüğü, 500 kişinin gazdan etkilendiği ifade edilmişti.

Esed rejimi, son 10 günde 4 defa sivillere yönelik klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısı düzenlerken, İdlib'in El Habit beldesine dün gece düzenlenen klor gazlı saldırıda 20 sivil zehirlenmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :