Esed Kobani'ye girecek mi? Erdoğan o tahriklere cevap verdi

Esed Kobani'ye girecek mi? Erdoğan o tahriklere cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan Esed rejiminin Kobani'ye gireceği iddiaları için "Birçok dedikodu var Kobani'de sıkıntı olmayacağa benziyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

BİRÇOK DEDİKODU VAR

Suriye ordusunun Münbiç ve Ayn El Arab'a döndüğü iddiası...

Birçok şu anda dedikodu var. Fakat özellikle büyükelçilik vasıtasıyla ve şu an itibariyle Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağı benziyor. Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız. ABD ile Münbiç konusundaki karşılıklı mutabakatımız 90 gün içinde terör örgütleri Münbiç'i boşaltacaklardı. Seneyi devirdik ama Münbiç boşaltılmadı. Oranın gerçek sahipleri Arap kardeşlerimiz girecek. Bizim de bu konudaki yaklaşımımız onların oraya girmesi ve güvenliğini sağlamak.

'OLUMLU BİR YAKLAŞIM'

ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesi...

Olumlu bir yaklaşım. Aksi bir gelişme yok.

TAKTİK UYGULUYORLAR

Yabancı basın manipülasyonu...

Bu manipülasyonları sizler nasıl değerlendiriyorsanız, bizler de aynı şekilde değerlendiriyoruz. 600'ün üzerinde havan mermisine kör olmaları anlaşılabilir değil. Şu anda aynı taktiği içeride ve dışarıda uyguluyorlar. Gerçekleri karartmak mümkün değil. Şehitlerimiz var. Yaralı olanlar, evlerini boşaltanlar var.