Esed Halep'te ateşkesi ihlale devam ediyor

Esed Halep'te ateşkesi ihlale devam ediyor

Rejimin Halep'in güneyindeki Um Karamil köyüne düzenlediği hava saldırısında 12 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı

HALEP (AA) - Suriye rejimine ait bir helikopterin Halep'in güneyinde muhaliflerin kontrolündeki Zerbe beldesine bağlı Um Karamil köyüne varil bombasıyla düzenlediği saldırı sonucu 12 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Halep'in güneyindeki yerel aktivistlerden Ebu Ammar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna ait bir helikopterin Halep'in güneyinde muhaliflerin kontrolündeki Zerbe beldesine bağlı Um Karamil köyüne varil bombasıyla saldırdığını söyledi.

Saldırıda 2'si sivil 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını ifade eden Ammar, olay yerinde büyük maddi hasar meydana geldiğini dile getirdi.

Ammar ayrıca, orduya ait savaş uçaklarının da Etarib, Kafr Hamra ve Hreytan beldelerine hava saldırısı düzenlediğini vurguladı.

Esed rejimi, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde 27 Şubat'ta yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkesi defalarca ihlal etmişti. ABD ve Rusya geçen cuma Lazkiye ve Şam'daki çatışmaların durdurulması için anlaşmış, en sıcak bölge olan Halep kapsam dışı bırakılmıştı. Halep'te sivil kayıpların devam etmesi üzerine ABD, Rusya'yı ateşkesin buraya da uzatılması için ikna etmeye çalışmış, taraflar 5 Mayıs gecesi Halep'in de ateşkes kapsamına alınması için anlaşmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :