Esat Delihasan'a uluslararası görev

Esat Delihasan'a uluslararası görev

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Delihasan, Balkan Karate Federasyonları Birliği başkanlığına seçildi

ANKARA (AA) - Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, aday olmamasına rağmen Balkan Karate Federasyonları Birliği (KFB) başkanlığına getirildi.

Karate Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, KFB 3. Genel Kurulu, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirildi.

KFB Yönetim Kurulu tarafından oy birliğiyle başkanlığa aday gösterilen Esat Delihasan, kongre üyelerinin tamamının oyunu alarak başkanlığa seçildi.

KFB başkanlığını Bulgar Alexei Petrov'dan devralan Delihasan, göreve seçilmiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Hem benim, hem de ülkemiz adına gurur verici bir olay. Balkanlarda karate, Türk karatesiyle birlikte yükselişte. Sorumluluklarımız artıyor ama görevimi en iyi şekilde yaparak, ülkemizi ve Türk karatesini başarılı bir şekilde temsil etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

2008 yılından bu yana Türkiye Karate Federasyonu başkanlığını yapan Esat Delihasan, Dünya ve Avrupa Karate Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğinin yanında, bu yıl seçildiği Akdeniz Karate Federasyonları Birliği 1. asbaşkanlığı görevini de yürütüyor. 
 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı