Esasen rejimin şekli yok; rejimin ruhu vardır

Esasen rejimin şekli yok; rejimin ruhu vardır

Selçuklu Sanayici İşadamları Serbest Meslek Mensupları Derneği (SELSİAD) Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarını ve beklentileri değerlendirdi.

Selçuklu Sanayici İşadamları Serbest Meslek Mensupları Derneği (SELSİAD) Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarını ve beklentileri değerlendirdi.

“Türk halkı istikrar, birlik beraberlik, huzur, güven ve kalkınma mesajlarını sandığa yansıttı” diyen SELSİAD Genel Başkanı Kolat, yeni rejimi değerlendirerek, “Türkiye Cumhuriyeti 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimle cumhurbaşkanlığı hükümet rejimine geçmiştir. Bu yeni hükümet sistemi farklı bir deyimle, “Rejim”, diğer bir adıyla, “Başkanlık Sistemi” olarak fiilen ve hukuken başlamıştır” dedi.

Kolat, seçim sonuçlarının yeni umut ve beklentileri de beraberinde getirdiğini vurgulayarak başarılar diledikten sonra,

“Esasen rejimin şekli yok; rejimin ruhu vardır. Asıl ve önemli olan da rejimin demokratik hukuk devleti olup bu konuda atılacak daha ileri ve sağlam adımlardır. Milletimiz de bunu beklemekte ve talep etmektedir.  Dolayısıyla milletimiz seçimlerde, halk oylamalarında istek ve iradesini açıkça ortaya koymuştur. Milletimizin bu yöndeki iradesine ve arzusuna, ancak ve ancak saygı duyulmalıdır. Bu saygı içerisinde görüş ve kanaatlerimizi arza çalışırsak; milletimizin hak ettiği refah devleti, sosyal hayatımız açısından da gereklidir; milletimizin her ferdi refahı hak etmiştir. Elbette ki iş dünyası ve SELSİAD olarak da beklentilerimiz vardır. Daha önceki dönemlerde başbakanımıza ve ilgililere Konya’nın ve Konya sanayisinin sıkıntılarını, problemlerini ve çözüm önerilerini madde madde belirten raporlar sunduk. Bazıları çözüme ulaştı. Sayın cumhurbaşkanımızın, devlet büyüklerimizin, yöneticilerimizin bu yoldaki hizmet ve çalışmalarını saygı ve şükran duygularımızla özellikle belirtmek isterim. Yanı sıra çözüm bekleyen problemlerimiz hala beklemededir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Konya sanayisinin problemlerine çözüm getireceğinden hiç kuşkumuz yoktur” dedi.

esasen-rejimin-sekli-yok-(5).jpg

DIŞ POLİTİKAMIZ CİDDİ SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA

Dış politikaya da değinen Kolat, “Türkiye’mizde ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlar mevcuttur. Dış politikada ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Bütün bu sorunlar demokratik hukuk devletinin, ülkemiz devlet politikasının başarı ile halledeceği sorunlardır; bütün bunların asıl teminatı ise aziz milletimizin birlik ve beraberliğinden geçmektedir.

Demokratik bir toplumda elbette ki görüş ve fikir ayrılıkları olacaktır ama toplumda her türlü fikrin cevabı ise fikirdir ve yine fikir olacaktır. İşte o zaman uygar dünya içinde yer ve değerimizi mutena ve müstesna bir toplum olarak, bir devlet olarak alacağız. Şerefli Türk tarihimiz bunun en canlı şahididir.  Tekrar vurguluyorum; milletimizin birlik ve beraberliği bütün soru ve sorunları çözecektir.

Bu ruh ve inançla başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yöneticilerimize ve aynı toplumda ve topraklarımız üzerinde yaşayan bütün vatandaşlarımıza saygı, sevgi, huzur, birlik ve başarılar diliyorum” dedi.

                           esasen-rejimin-sekli-yok-(1).jpg