"Es-Es" destek bekliyor

"Es-Es" destek bekliyor

Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam: "Puansal olarak beklentimizin altında kaldık. Pazartesi gününden sonra bunu da ortadan kaldıracağız ve güzel günler bizim olacaktır"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Puansal olarak beklentimizin altında kaldık. Pazartesi gününden sonra bunu da ortadan kaldıracağız ve güzel günler bizim olacaktır" dedi.

Sağlam, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta deplasmanda yaptıkları Mersin İdmanyurdu maçını kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Türkiye Kupası'nda Kırıkhanspor maçını kazanıp gruplara kaldıklarını hatırlatan Sağlam, "Çok fazla şans vermediğimiz oyuncuları görme şansı bulduk. İyi olmasa da sürpriz sonuçlara neden olmadan Türkiye Kupası'nda gruplara kalmanın mutluluğunu yaşayarak şehrimize döndük" diye konuştu. 

Sağlam, ligde bekledikleri puanın altında kaldıklarına değinerek, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Beşiktaş ve Mersin İdmanyurdu maçında basit ve hakem hataları yaşadıklarını bildirdi.

Süper Lig'de puan olarak geride kaldıklarını ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

"Birçok insanın, camianın, taraftarın üzülmesini sebep olduk. Bu doğrultuda işimizin gereği eleştiriler de olacaktır. Bu çok doğaldır. Bu eleştirilerden gereken dersleri çıkartacağız. İyi niyetli, bu takımın geleceğine katkı sağlayabilecek eleştirileri istiyoruz. Ülke olarak bunu kültür haline getirdik. Kaostan beslenen bir yapımız var. İşlerin kötü gitmesi, kargaşa ortamı birçok insanı mutlu edip, onların beslenmesini sağlar. Bu gibi durumlarda bu işten beslenip, kendisine geçim kapısı yapanlar ortaya çıkıyor. Gün onların günü gibi görünüyor. 1986 yılından beri profesyonel futbolun hayatın içindeyim. Bu gibi dönemleri çok yaşadık. Erken eleştirip felaket tellallığı yapanların, işin sonunda mahcubiyet duyup, özür dilediklerine şahit oldum."

-"Ekonomik anlamda çok rahat değiliz"

Sağlam, ligin 7'nci haftasını geride bıraktıklarını ve bir maçta kazanılabilecek 3 puanla sıralamanın üstünde yer alabileceklerini vurguladı.

Gelecekten endişe duymadığını dile getiren Sağlam, şunları söyledi:

"Takımımıza ve oyuncularımıza güveniyorum. Dostumuzu, düşmanımızı bu gibi durumlarda çok iyi ayırt edebiliyoruz. Bu da geleceğimiz için bize yol gösterecek, belirleyici bir gerçek oluyor. Büyük bir camiayız. Bundan 15 gün önce güzel maçlar oynadık. Futbolda dengeler çok çabuk değişebiliyor. Biraz daha dikkatli olmak lazım. Suni, sıkıntılı gibi görünen durumu fırsata çevirip, güçlenerek çıkacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Kulübümüzün durumu ortada. Ekonomik anlamda çok rahat değiliz. Geçmişte yapılan hataların sıkıntısını çekiyoruz. Yaz boyunca bonservissiz ve maliyeti düşük oyuncu bulmaya, ikinci ligden yetenekli oyuncuları almaya meraklı değilim. Transferin son gününde, en iyi oyuncumu kulübün ekonomik durumunu düzeltmek için vermek zorunda kalmayı istemezdim. Ancak, Eskişehirspor bunu yapmak zorundadır. Bu işi, hep beraber göğüslersek, Eskişehirspor düzlüğe çıkar."

-"Gerçek Eskişehirspor taraftarına ihtiyacımız var"

Sağlam, pazartesi günü yapacakları Balıkesirspor maçında güzel bir futbol ortaya koyacaklarını belirterek, bu maçta futbolcularının sorumluluk alacağını bildirdi.

Balıkesirspor ve Sivasspor maçını iyi değerlendirerek sıkıntılı süreci geçeceklerini kaydeden Sağlam, "Ondan sonrası bizim için güzel olacaktır. Taraftarımızın da yanımızda olmasını istiyorum. Balıkesirspor maçında 3-4 bin yüreğini sahaya koyacak, takımını ateşleyecek, oyuncusunu yüreklendirecek gerçek Eskişehirspor taraftarına ihtiyacımız var. Takımını yalnız bırakmayan taraftarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 Sağlam, bir gazetecinin "Kulüpte ekonomik sorun var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Ödemeleri günü gününe yapılmıyor. Şu ana kadar kimse rahatsız değil. Geç ödeniyor. Bir kaç ay sarkabiliyor ancak bir bakıyorsunuz geçen seneki alacaklarını herkes almış. Ekonomik olarak rahat bir kulüp değiliz, sıkıntılarımız var. Sıkıntılarımız olduğu için bunları yaşıyoruz. Takım içinde huzursuzluk hiç yok. Çok iyi niyetli, işine tam bağlanmış bir başkanımız ve yönetim kurulumuz var. O insanların iyi niyeti için iyi olmamız lazım. İyi niyetli, iyi ve kötü günde yanımızda olan taraftarımız için iyi olmamız lazım. Bugüne kadar şehir desteğini hiç alamadık. Eskişehir gibi bir futbol şehrinde, kentin desteğini Bilecik, Kütahya, Bingöl kadar alamadık. Puansal olarak beklentimizin altında kaldık. Pazartesi gününden sonra bunu da ortadan kaldıracağız ve güzel günler bizim olacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı