Eş adaylarını "Aşıklar Sokağı"nda aradılar

Eş adaylarını "Aşıklar Sokağı"nda aradılar

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Muratlar köyündeki geleneksel "hayır yemeği" kapsamında toplanan bekar gençler, eş adaylarıyla tanıştı- Gelenek kapsamında tanışıp anlaşan çiftlerden çoğu, bu birlikteliklerini evlilikle sonuçlandırıyor

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Muratlar köyünde düzenlenen hayır yemeğinde, bekar genç kız ve erkekler birbirleriyle tanışarak eş adaylarını aradı.

Her yıl 7 Mayıs'ta köy sakinleri tarafından organize edilen, çevre yerleşim birimlerinden birçok kişinin de katılımıyla gerçekleştirilen yemekte bir araya gelen bekar kız ve erkekler, "Aşıklar Sokağı'nda gezip eş arama geleneğini sürdürdü.

Misafirlere dev kazanlarda kuzu etiyle hazırlanmış yöresel "keşkek" ve tatlı ikram edildi.

Muhtar İsa Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzyıllardır süren gelenek sayesinde çok sayıda kişinin bu sokakta tanışıp, evlendiğini söyledi. Her yıl verilen hayır yemeğinde Aşıklar Sokağı'nda bekar gençlerin eş adaylarını aradıklarını anlatan Korkmaz, "Bu, köyümüzün yüzyıllardır süren bir geleneği. Bu gelenek sayesinde bekar kız ve erkekler bu sokakta eş adaylarını bulup evleniyorlar, yuva kuruyorlar. Geleneğimizi sürdürmek istiyoruz. Sadece köyümüzden ve çevre ilçelerden değil çok uzak illerden de köyümüze bu tarihte gelip eş arayanlar var. Küçük kızım da eşini bu sokakta bulup evlendi." dedi.

- "Allah herkesi eşlerine kavuştursun"

Muhtar Korkmaz'ın kızı Nazife Acar ise kendisinin de eşiyle Aşıklar Sokağı'nda sokakta tanışarak evlendiğini ifade etti.

Bu geleneğin çok uzun yıllardır sürdüğünü dile getiren Acar, "Her yıl hayrımız yapılırken bu sokakta gençler eşlerini arıyorlar. Ben de bu sokakta eşimi buldum evlendim, çok mutluyum. Allah herkesi eşlerine kavuştursun." ifadelerini kullandı.

Aşıklar Sokağı'na Biga ilçesinden gelen Doğan Küçük, ilk kez eş adayını bulmak üzere geldiğini kaydetti.

Küçük, burayı daha önce televizyonlarda gördüğünü, bu yıl da merak edip geldiğini belirterek, "Nasip olursa eş adayımı arayacağım burada." diye konuştu.

Eşini bulmak için Muğla'dan "Aşıklar Sokağı"na gelen Zafer Yıldırım da üçüncü kez köye geldiğini belirtirken, Kırıkkaleli Seyit Şahin ise uzun bir yolculuğun ardından ulaştığı Muratlar köyünde eşini bulmak için gezdiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :