Erzurumlu genç hafızın "ilk 5" gururu

Erzurumlu genç hafızın "ilk 5" gururu

TRT 1 ekranında yayınlanan "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nda sesi ve kıraatıyla öne çıkan Erzurumlu 16 yaşındaki genç hafız, ilk 5 hafız arasında yer almanın gururunu yaşıyor- Hafız Kaçan:- "Hafızlığa başladığım dönemler, dışarıdaki çocuklara he

ERZURUM (AA) - TRT 1 ekranında yayınlanan "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nda sesi ve kıraatıyla öne çıkan Erzurumlu 16 yaşındaki genç hafız, ilk 5 içerisinde yer almanın gururunu yaşıyor.

12 yaşında başladığı hafızlık eğitimini 2 yılda tamamlayan Erzurum İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ebubekir Kaçan, bir büyüğünün tavsiyesi üzerine TRT 1 ekranında yayınlanan "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"na katıldı.

Yarışmaya seçilme gibi bir umudu olmadığı halde, jüri üyelerinin ve izleyicilerin büyük beğenisini toplayarak finale kadar yükselen Kaçan, genç yaşına rağmen büyükleriyle kıyasıya mücadele ederek, yarışmayı beşinci olarak tamamladı.

Boş zamanlarında Erzurum'daki tarihi Bakırcı Camisi'nde çocuklara Kur'an-ı Kerim eğitimi veren Kaçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinde çok sayıda hafız olduğunu belirtti. Bunun kendisini hafızlığa yönelttiğini dile getiren Kaçan, "Aslında TRT'nin yarışmasına başvurmak gibi bir amacım yoktu. Başka bir ağabeyimiz 'sen de başvur' dedi. Ben de seçileceğimi dahi düşünmedim ama yine de başvurayım dedim. Çok şükür finale kadar gittik." diye konuştu.

- Küçük yaşta Kur'an öğrendi

Yarışma sırasında ilgi topladığını kaydeden Kaçan, "Yaşımın küçük olması herhalde biraz da beni ön plana attı. 20 yaşın altında çok az kişi vardı. Hamdolsun bizi beğendiler ve finale kadar yükseldik." dedi.

Kaçan, 5 yaşından beri Kur'an-ı Kerim ile iç içe olduğunu ifade ederek, çocuk yaşında yaz Kur'an kurslarına gittiğini ve Kur'an-ı Kerim okumayı hiç bırakmadığını anlattı.

- "Heveslendiğim çocuklar, bana heves etmeye başladı"

Çocuklar dışarıda oyun oynarken kendisinin hafızlık eğitimi aldığını dile getiren Kaçan, "Hafızlığa başladığım dönemler, dışarıdaki çocuklara heves ederdim. Onlar hep oyun oynuyor, ben ise hep camideyim, camiden sonra da eve giderdim. Genç olduğumuz için ilk zamanlar canım sıkılıyordu ama sonra alıştık. Hafızlık eğitimi bittiğinde de baktım dışarıda heveslendiğim çocuklar, bana heves etmeye başladı. Ondan sonra zaten bu yarışmalar sayesinde az çok tanındık. Bizi yücelten Kur'an oldu." diye konuştu.

Yarışmadan sonra çocukların ilgisinin kendisini çok mutlu ettiğini aktaran Kaçan, "Yarışmadan sonra beni en çok mutlu eden şey, bir çocuk beni gördü mü 'ağabey ben de senin gibi hafızlığa başlayacağım' demesi oldu. Gerçekten benim için bu söz, yarışmadaki dereceden daha önemli. Çocuklara örnek olduysak, ne mutlu bize. Mesela yarışmayla ilgili şunları da duydum, çoğu kişi hafızları dinledikten sonra etkilenip biraz daha dinimizi araştırmaya yönelik hareketlerde bulunanlar ve namaza başlayanlar da olmuş. Böyle bir projenin içinde yer almaktan gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :