Erzurumlu çocuklar golfte madalyaya doymuyor

Erzurumlu çocuklar golfte madalyaya doymuyor

Erzurum'da, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarından oluşan, golf sahaları olmadığı için futbol sahalarında ve boş alanlarda antrenman yapan 7 golfçü, bu yıl yapılan müsabakalarda 3 birincilik, 2 ikincilik, 7 de üçüncülük olmak üzere 12 madalya

ERZURUM (AA) - MUHAMMET MUTAF - Erzurum'da, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklardan oluşan ve golf sahaları olmadığı için futbol sahaları ve boş alanlarda antrenman yapan 7 golfçü çocuk, bu yılki müsabakalarda 12 madalya kazanma başarısı gösterdi.

Kentte, kayak, basketbol, voleybol, boks, tenis, okçuluk, atletizm, folklor ve masa tenisi gibi 12 spor dalında faaliyet gösteren Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi Spor Kulübü, ekonomik durumu iyi olmayan çocukların hayata tutunması ve suça sürüklenmemesi amacıyla yaklaşık bir yıl önce çalışma başlattı.

Kulüp, bu çalışma kapsamında hem dezajantajlı çocukların golf oynayabilmeleri hem de golfün Anadolu'da yaygınlaştırılması amacıyla, yaşları 10 ile 11 aralığında değişen maddi durumu iyi olmayan çocukları elemeye aldı. Golfe ilgi duyan çocuklardan 7'si elemeler sonucu kulübün sporcusu olmaya hak kazandı.

Golf sahaları olmadığı için spor salonlarında, futbol sahalarında, boş alanlarda, Golf Federasyonunun kamplarında antrenmanlar yaparak müsabakalara hazırlanan çocuklar, son bir yıl içinde bireysel olarak yarıştıkları müsabakalarda 12 madalya kazandı.

Antrenmanlarını zor şartlar altında aralıksız sürdüren ve Türkiye şampiyonasında da başarı elde etmek isteyen ekonomik durumu iyi olmayan çocuklar, kulüpleri tarafından golf müsabakaları için götürüldükleri yerlerde ilk kez 5 yıldızlı otelde kalma ve uçağa binme imkanı buldu.

Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi Spor Kulübü Başkanı Leyla Mutlutürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır hizmet veren kulüplerinin kayak, basketbol, voleybol, kız boks takımı, tenis, okçuluk, atletizm, folklor ve masa tenisi gibi 12 spor dalında sporcu yetiştirdiğini dile getirdi.

Bu branşlar arasına bu yıl golfü de eklediklerini aktaran Mutlutürk, "İstanbul'dan gelen antrenörler aracılığıyla golfe ilgi duyan fakir ailelerin çocuklarını elemeye tabi tuttuk ve 7 sporcu seçip kampa götürdük. Oldukça başarılı sonuçlar aldık. Çocuklarımız bu yıl yapılan Yerel Minikler Turnuvası'nda 3 birincilik, 2 ikincilik ve 7 üçüncülük olmak üzere 12 dalda madalya aldı. Çocuklarımız şimdi Türkiye şampiyonasına katılacak. Hepsinden büyük başarılar bekliyoruz." dedi.

- Çocuklar, sitelerin salonlarında antrenman yapıyor

Mutlutürk, kulüp olarak zengin sporu olarak bilinen golfü tabana yaymak ve bu sporu yapamayanlara imkan sağlamak istediklerini dile getirerek, bunun için kulüp olarak çok çalıştıklarını anlattı.

Kulüplerindeki golfcü çocukların saha olmadığı için zor şartlarda antrenman yaptığına işaret eden Mutlutürk, "Amacımız golfü zengin sporu olmaktan çıkarmak ve bunu yapamayan kişilere imkan sağlamak. Çocukları pilot okul olarak seçilen bir okulda, federasyonun yaptığı ağlar ve imkanlarla çalıştırıyorduk ama son dönemde kendi imkanlarımızla bulduğumuz sahalarda çalıştırmaya gayret ediyoruz. Bazı sitelerin kendi spor sahaları var, apartman sakinlerinden rica edip oralarda çocukları eğitiyoruz. Ayrıca çocukları Antalya'ya ve İstanbul'a kamplara götürüyoruz. Çocuklar buralarda kamp yaparak çeşitli başarılar aldılar." dedi.

Mutlutürk, golfe ilgi duyan çocuklara ücretsiz eğitim verdiklerini ve bu konuda ailelerin de desteğini beklediklerini dile getirerek, "Bu işi tamamen ücretsiz yapıyoruz. Özellikle maddi durumları düşük çocukları ilkokullardan seçtik, tanıdığımız kişiler değiller. Şu anda Erzurum'da bir tek biz varız. Golfte imkanımız olmadığı halde bu kadar büyük başarı ve derece elde edebileceğimizi gösterdikten sonra herkesinde destek olacağını inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının golfü sevdiğini dile getiren Mutlutürk, "Bu çocuklar doğayı seven köy çocukları. Doğada dolaşmak onların hoşuna gidiyor. Kamplara götürüyoruz, 5 yıldızlı otellerde kamp yaptırıyoruz. Bunlar da çocuklara cazip geliyor." şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :