Erzurum'daki mera kavgası

Erzurum'daki mera kavgası

Kavgada 2 kişiyi silayla yaraladığı iddiasıyla 2 aydır aranan zanlı tutuklandı

ERZURUM (AA) - Erzurum'daki mera kavgasında 2 kişiyi yaraladıktan sonra kaçan zanlı, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

Aziziye ilçesinin Sarıyayla ve Elmalı mahalleleri sakinleri arasında haziran ayında yaşanan mera tartışmasının ardından çıkan silahlı kavgada Tugay Özdurmuş ve İbrahim Hakkı Fırat'ı, silahla yaraladığı iddiasıyla aranan Yusuf Ağyürek'in yakalanması için İl Jandarma Komutanlığı ile Aziziye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri teknik ve fiziki takip başlattı.

Ormanlık alanda kaldığı öğrenilen Ağyürek'in Elmalı Mahallesi'ndeki evine gittiği bilgisini alan ekipler, söz konusu adrese operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan Ağyürek, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Silahlı kavgada yaralanan Özdurmuş, yaptığı açıklamada, tapusu mahalleye ait olan merada hayvanlarını otlatırken silahlı saldırıya uğradıklarını ve kendisi ile bir kişinin de ağır yaralandığını söyledi.

Olayın ardından yaklaşık iki ay süren bir tedavi geçirdiğini ve diğer mağdurun da hastanedeki tedavisinin sürdüğünü belirten Özdurmuş, sağlıklarına kavuşmalarının süre alacağını dile getirdi.

Özdurmuş, "Merada hayvanlarımızın otlatılması için ağıllarımızı yapmıştık. Beklemediğimiz bir anda silahların hedefi olduk. Şahsın yakalanması için muhtar ve mahalle sakinleri durumu danışmanları aracılığıyla İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletmişler. O da bu konu ile yakından ilgilenmiş ve takipçisi olmuş. Sonunda zanlı yakalandı ve tutuklandı. Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz ve hakkımızı hukuki yollardan arayacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı