Erzurum'daki "DEAŞ, El Kaide, El Nusra" davası

Erzurum'daki "DEAŞ, El Kaide, El Nusra" davası

Terör örgütleri DEAŞ, El Kaide ve El Nusra'ya üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 19 sanığın yargılanmasına devam edildi

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, terör örgütleri DEAŞ, El Kaide ve El Nusra'ya üye oldukları iddia edilen 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Rıfat Esen, Abdulkadir Şimşek, Emrah Araci ve kardeşi Adem Araci, Yunus Dinçkan, Kubilay Erçel, Yahya Demir, Fuat Karademir, Orhan Polat, Mustafa Nurullah Çekiç, Ethem Karabulut, Alibey Tursun, Ahmet Çelebi, Abdullah Demircan ile sanık avukatları katıldı.

Tutuksuz yargılanan Samet Çanğa, Murat Akkuş, Muhammed İşler, Muhammed Emre Eser ve Ercan Boztaş ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada savcı, ele geçen belge, doküman ve telefon konuşma kayıtları gereğince tutuksuz yargılanan sanıkların örgüte üyelikten cezalandırılmalarını talep etti.

Savcının bütün sanıklar üzerinde genel talepte bulunması üzerine, sanık avukatları, delillerin her sanık için ayrı ayrı belirlenip açıklanmasına yönelik talepte bulundu.

Sanık Abdulkadir Şimşek'in avukatı Uğur Kızılkaya, müvekkili hakkında dosyada delil olarak sadece hücum yeleğine benzer elbisenin bulunduğunu, bunun haricinde ne telefon kayıtlarında bir kayıt ne de başka türlü ilgi ve bağlantısı olduğunu söyledi.

Kızılkaya, ayrıca, müvekkili için iddianamedeki, "Cezaevinde yattığı" ifadesine değinerek, sanığın "Bir gün bile cezaevinde yatmadığını" savundu.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının süre talep etmeleri üzerine duruşmayı erteledi.

Dava iddianamesinde, terör örgütleri DEAŞ, El Kaide ve El Nusra'ya üyelik ile suçlanan 19 sanığın, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :