Erzurum'daki "Chp'nin Seçim Tırı" Tartışması

Erzurum'daki "Chp'nin Seçim Tırı" Tartışması

CHP Erzurum Milletvekili Adayı Aytaş: - "Usulsüz hiçbir şey yok, yasal olmayan hiçbir durum yok

ERZURUM (AA) - CHP Erzurum Milletvekili Adayı Gonca Aytaş, Lala Paşa Camisi ve Yakutiye Medresesi arasına konuşlandırılan seçim tırlarına ilişkin, "Usulsüz hiçbir şey yok, yasal olmayan hiçbir durum yok" dedi.

Aytaş, CHP'nin Erzurum'dan milletvekili olmadığını hatırlatarak, çok güzel tepkiler aldıklarını ve CHP'nin 32 yıl sonra Erzurum'dan milletvekili çıkaracağını söyledi.

Seçim çalışmalarına başladıkları günden itibaren çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını ileri süren Aytaş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin konser vermek üzere Havuzbaşı Kent Meydanı'nda stant kurulacağı için tırlarını kaldırdıklarını ifade etti.

Birkaç gün tırı atıl olarak beklettiklerini, bu sürede ilçe ziyaretlerinde bulunduklarını dile getiren Aytaş, "Bize orada konser olacağı söylendi. Üç gün sonunda döndüğümüzde konser standının AKP seçim standı olarak verildiğini gördük, artık orada onların ses sistemi ve görüntüsüyle yanlarında CHP standı kurmaktansa 'başka bir meydan bulalım kendimize' dedik ve tırı dün akşam itibarıyla bu meydana getirdik" diye konuştu.

Seçim Kanununda "yaya geçişlerine, taşıt trafiğine engel olunmadığı sürece seçim propagandası yapılabileceği" ifadesinin bulunduğunu belirten Aytaş, şunları kaydetti:

"Usulsüz hiçbir şey yok, yasal olmayan hiçbir durum yok. Haber yapmışlar. Biz ağaçları sökmüşüz. Kapıları kırarak girmişiz. Kapıları kırsak tırımızda veya kapıda en küçük bir hasar yok. Burada bir sürü MOBESE var. Biz ispata davet ettik. Kapılar tamamen açıktı. Arka yoldan geldik. Burada küçük ağaçlar vardı, tırımızı içeri aldıktan sonra ağaçları yerine diktik ki ağaç dedikleri küçük çalılar. Hiçbir şeye zarar vermedik."

Aytaş, tırın taşlara zarar verdiği iddiası olduğunu anımsatarak, kendisi ve partisi hakkında suç duyurusu yapıldığını duyduğunu fakat kendisine ulaşan herhangi bir tebligat olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı