Erzurum'da Ünilig heyecanı

Erzurum'da Ünilig heyecanı

- 3. Üniversiteler Kış Spor Oyunları değerlendirme toplantısı yapıldı- Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Tamer:"Erzurum'da düzenlenen Üniversiteler Kış Oyunları Ligi'ne 33 üniversiteden 5 farklı branşta 730 kişi katılıyor"


ERZURUM (AA) - Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Üniversiteler Kış Spor Oyunları (Ünilig) değerlendirme toplantısı Erzurum'da yapıldı.

Palandöken Dağı'ndaki bir kafede düzenlenen toplantıda açıklamada bulunan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, organizasyona 33 üniversiteden 5 farklı branşta 730 kişinin katıldığını söyledi.

Tamer, Erzurum'da dünyanın en büyük organizasyonlarından birisi olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın yapılmasının önemli olduğunu belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri ve Atatürk Üniversitesi eşliğinde bu organizasyonu gerçekleştirdik." dedi.

Dünyanın çeşitli üniversitelerinden bu organizasyona katılanların Erzurum'u unutamadıklarını ifade eden Tamer, şunları dile getirdi:

"Bundan birkaç ay önce Kazakistan'da 2011'de düzenlediğimiz organizasyonun aynısı yapıldı. Orada da muhteşem bir şekilde gerçekleşti ancak insanlar bana Erzurum'u unutamadıklarını söylüyorlar. Burada gördükleri dostluğu, yedikleri yemekleri ve geçirdikleri güzel günleri, bizi her gördüğümüzde anlatıyorlar. Bu vesile ile ben de federasyon başkanı olarak organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Tamer, organizasyon sonrasında kentte birçok değişikliğin yapıldığına dikkati çekerek, "Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi ve sonrasında Erzurum nereden nereye geldi. Bugün bu tesislerin Erzurumlulara, çevresine ve tüm Türkiye'ye hizmet vermesi insanı çok mutlu ediyor. Erzurum'da son yıllarda yapılanlar gerçekten gurur verici. Buranın dünya kenti olmasını arzuluyoruz. Bu kapsamda federasyon olarak da Erzurum'u çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise şehrin kış sporları faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, "Kış sporları denince Erzurum'un akla geldiğini hep biliyoruz. Her geçen yıl yenilikler yaparak bu hizmetleri götürmeye gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kentte, ulusal ve uluslararası alanda sporların yapıldığını anlatan Sekmen, şunları kaydetti:

"Yüksek irtifa kamp merkezleri ile birçok spor dallarında da hizmet verecek bir konuma gelecek. Bu sene ilave edeceğimiz kapalı spor salonları ile basketbol, voleybol dallarında da aktiviteler yapılacak ve bunlar şehrimize katkı sağlayacak. İlçelerimizle birlikte kentimizde 6 bini aşkın kış sporları ile ilgili öğrencileri eğiterek sertifika verdik. Erzurum gelecek zamanda diğer sektörlerde olduğu gibi sporda da marka haline gelecek."

Sekmen, gelecekte Kış Olimpiyat Oyunları'nı hedeflediklerini ve bunun için gerekli tesislere sahip olduklarını sözlerine ekledi.

3. Üniversiteler Kış Spor Oyunları 26 Mart Pazar günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :