Erzurum'da kültür sanat

Erzurum'da kültür sanat

Erzurum Devlet Tiyatrosu, "Deli İbrahim" adlı oyunu sahneleyecek

ERZURUM (AA) - Erzurum Devlet Tiyatrosu, "Deli İbrahim" adlı oyunu seyirciyle buluşturacak.

Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Deli İbrahim" adlı oyunda, Cengiz Toraman, Gökhan Kocaoğlu, Keiko Belir Yarar, Mehmet Yıldız, Sezai Yılmaz, Taner Köse, Emre Yılmaz, Kübra Tığtepe, Melike Durak, Samet Talayman, Ömer Menteşe, Bilal Hüseyinoğlu, Kadir Çelik, Gülsüm Yalçın, Eymen Atalay, Ayçin Güvercin, Serkan Yanar, Mertcan Polat, Hakkı Yılmaz ve Hilmi Yükseloğlu rol alıyor.

Dekor tasarımını Sertel Çetiner, giysi tasarımını Sevgi Türkay, ışık tasarımını Zeynel Işık'ın üstlendiği oyunda, 4. Murat'ın saltanatı süresince bir kafeste yaşamaya mahkum olan İbrahim'in, ruhi yapısıyla padişah olacak nitelikte bir kişi olmamasına rağmen Osmanlı devlet geleneğinin bir sonucu olarak 4. Murat'tan sonra tahta çıkarılması anlatılıyor.

İlk sahnede yapılan tahta çıkış töreninde İbrahim'in şizofrenik yapısının kendisini göstermesi üzerine Kösem Sultan'ın İbrahim'in bir an önce erkek evlat sahibi olması amacıyla Cinci Hoca adlı büyücüden yardım alması işlenen oyunda, Kösem Sultan'ın tahtın yeni sahibi Sultan Mehmet'e zorla İbrahim'in ölüm fermanını yazdırması, oğlunun ölümünü seyretmesi sahneleniyor.

"Deli İbrahim" oyunu, bugün ve yarın saat 19.30'da, cumartesi günü de 14.00 ile 19.30 saatlerinde seyirciyle buluşturulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı