Erzurum'da "Chp'nin Seçim Tırı" Tartışması

Erzurum'da "Chp'nin Seçim Tırı" Tartışması

Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, kent meydanına konuşlandırılan CHP'nin seçim tırı için suç duyurusunda bulundu- Belediye Başkanı Korkut: "Ağaçları ve çimleri ciddi manada tahrip ederek, merdiven üzerinden koskoca tırı geçirmek suretiyle bu alanı işgal e

ERZURUM (AA) - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Lala Paşa Camisi ve Yakutiye Medresesi arasına konuşlandırılan CHP'nin seçim tırı hakkında, "çevreye zarar verdiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Başkan Korkut, Yakutiye Kent Meydanı'nda yaptığı açıklamada, Lala Paşa Camisi ve Yakutiye Medresesi'nin bulunduğu alanı 2011 yılında Kent Meydanı olarak düzenlediklerini belirtti.

Korkut, Yakutiye Kent Meydanı'nın tarihi doku ön plana çıkarılarak hazırlandığını ve yaya hizmetine sunulduğunu ifade ederek, "Utanç verici bir eylemle karşı karşıyayız. Sabah erken saatte CHP Erzurum 1. sıra milletvekili adayı Gonca Aytaş'ın talimatıyla CHP'nin seçim tırının bu alana girdiğini gördük. Alan bizim koruma bandımız içindedir. Kilitli kısımlar kırılarak, vatandaşın yoğun olarak kullandığı alan adeta gasbedilmiş durumdadır" diye konuştu.

Aytaş'ın hukukçu olduğunu hatırlatan Korkut, "Demek ki CHP'de hukuk anlayışı bu şekilde. Burada hem çim alanlara hem de ağaçlara ciddi manada tahribat verilerek, her taraf kırılarak dökülerek..." dedi.

Korkut, CHP'deki hukuk anlayışının sorgulanması gerektiğini, çim alanların ve ağaçların tahrip edildiğini, zeminin de zarar gördüğünü söyledi.

Alanın, vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetlerini yürütebilecekleri şekilde dizayn edildiğini vurgulayan Korkut, "Tonajlı tırları buraya çekmek suretiyle ciddi manada zeminde de tahribata sebebiyet vermiş durumdalar. Yarın öbür gün çökmeler de oluşacak, çünkü yağışlar devam ettiği zaman tahribat oluşacak" diye konuştu.

Kendisinin de AK Parti'den seçilmiş bir belediye başkanı olduğunu anımsatan Korkut, alanın siyasi amaçlar doğrultusunda kullanılmadığını, alan içinde kendi partisi de dahil hiçbir partiye ait çalışma olmadığını ifade etti.

Korkut, Aytaş'ın siyasi rant peşinde olduğunu belirterek, "İnsanların gönüllerine girsin. Böyle siyasi şovlarla bir yerlere gelme şansı yok bu kardeşimizin. Ulusal televizyonlara çıkarak, kendisini mazlum rollere bürüyerek birtakım şeyler yapmasının anlamı yok. Bu alanı gasbetmiş durumda. Ben savcılığa hem şahsı hem de partisi hakkında suç duyurusunda bulundum. Zararla ilgili tespitler de yaptırıyorum. Derhal kaldırılması noktasında da ne gerekiyorsa bunları yapacağız" şeklinde konuştu.

CHP'nin çevreci kimliğinin ön planda olduğunu söyleyen Korkut, şöyle devam etti:

"Ağaçları ve çimleri ciddi manada tahrip ederek, merdiven üzerinden koskoca tırı geçirmek suretiyle bu alanı işgal ettiler. Çevreci kimliklerini ön plana çıkaran bu zihniyet nasıl bunları yapıyor. Asıl zihniyetlerinin ne olduğunu insanlar bilsin. Siyaset insanlarla yapılır, böyle şovlarla yapılmaz. CHP'nin Erzurum'da bir ağırlığının olmadığını bu kardeşimiz de biliyor, bu tür şovlarla bir yerlere gelmeye çalışıyor. Buna gerek yok."

Belediye yetkililerinin Aytaş ile görüştüğünü fakat sağlıklı iletişim kuramadıklarını anlatan Korkut, araç trafiği olmayan alana bu tırı nasıl soktuklarını anlamadıklarını söyledi.

Korkut, Yakutiye Kent Meydanı'nın yan tarafına AK Parti, MHP, Saadet Partisi ve bağımsız aday Dursun Güneş'in stant kurduğunu ve hiçbir tartışma olmadığını sözlerine ekledi.

- "Yasal izin alındı"

CHP Erzurum İl Başkanı Tevhit Yavuz da bu tırla ilgili neden sıkıntı çıktığını anlamadıklarını kaydederek, YSK'dan gerekli izinlerin alındığını dile getirdi.

YSK'dan izin aldıkları için tırı istedikleri yerde konuşlandırabileceklerini savunan Yavuz, "Bunlar başından beri her şeye itiraz ettiler. Bizim konumlanmamıza, tırı bulundurmamıza, her şeye itiraz ettiler. Biz yasal iznimizi almışız. İstediğimiz yerlerde de konumlandıracağız. Bunu kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Şu anki yerimizi beğenirsek propaganda yasakları başlayıncaya kadar orada kalırız ya da daha güzel bir yer bulursak oraya gideriz. Biz YSK'dan iznimizi almışız, seçim yasağının bitim tarihine kadar biz o aracı istediğimiz yerde kullanabiliriz" ifadelerini kullandı.

Aytaş'ın danışmanı Murat Toptaş da daha önce Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü'nden gerekli izinlerin alındığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı