Erzurum Rahvan At Yarışları

Erzurum Rahvan At Yarışları

- Yakutiye ilçesinde düzenlenen yarışlarda 20 ilden 90 binici mücadele etti- Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Genel Sekreteri Durmuş:- "Amacımız bunu Türkiye'nin her yanına yaymak. Vatandaşlar önce bir şaşkınlık yaşıyor, daha sonrada bu sporu yapma çab


ERZURUM (AA) - Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Erzurum Rahvan At Yarışları yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen yarışlar, 20 ilden 90 binicinin katılımıyla Yakutiye İlçesi Çiftlik Mahallesi'nde bulunan Erzurum Teknik Üniversitesi yerleşkesi yanındaki alanda yapıldı. Yarış öncesi kentteki iki cirit takımı gösteri maçı yaptı.

Katılımcıların belirlenmesinin ardından üçlü tay, dörtlü tay, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerindeki yarışlar gerçekleştirildi.

Çok sayıda seyircinin heyecanla izlediği yarışlara katılan biniciler, belirlenen kurallar çerçevesinde dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele verdi.

Dereceye girenlere kupa ve çeşitli ödüller verildiği yarışların ardından Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve il protokolü de rahvan atlara binerek kısa süre gezdi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Genel Sekreteri Ender Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılı kasım ayındaki olağan genel kurulda yönetim kurulunun yeniden oluşturulduğunu ve Hakan Kazancı başkanlığında çok önemli atılımlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Özellikle sosyal medyada daha fazla yer almanın verdiği güçle dünyanın her yerinden takip edildiklerini belirten Durmuş, şunları ifade etti:

"Türk insanının geleneklerine bağlılığının verdiği avantajla geleneksel spor dalları daha da büyüyor. Bu dönem atlı cirit ve rahvan yarışların olduğu dönem. Günümüzde ne kadar göz önünde olursanız o kadar çok ilgi çekiyorsunuz. Federasyonumuzun atılımlarından biri de sosyal medya, televizyon ve basında bunun görünürlülüğünü artırmak. Ne kadar çok görünürse insanlar 'bu spor dalı da mı varmış' diyerek daha sonra yakın alaka gösteriyorlar. Hatay'da yapılan 'aba güreşi' belki 200 kilometre uzakta olduğu için bilinmiyor. Hatay'da yapıldığında binlerce kişi bu müsabakalara katılıyor. Atlı cirit Uşak, Denizli ve Erzurum'da yoğun olarak yapılırken, bir başka yerde çok daha az yapılıyor. Amacımız bunu Türkiye'nin her yanına yaymak. Vatandaşlar önce bir şaşkınlık yaşıyor, daha sonrada bu sporu yapma çabası oluşuyor."

Yarışlarda dereceye girenler şöyle:

Üçlü Tay:

1- Mustafa Kahraman

2- Murat Arabul


Dörtlü Tay:

1- Hasan Çetinkaya

2- Gökhan Kesat

3- Ümit Arabul


Küçük Orta:

1- Erdi Kaçmaz

2- Mustafa Kahraman

3- M. Akif Uyar


Büyük Orta:

1- M. Emin Dündar

2- Veysi Gerihan


Başaltı:

1- Mustafa İnci

2- M. Emin Dündar

3- Sefa Gül


Baş:

1- Osman Günaydın

2- Mustafa Kahraman

3- İzzet Kaya

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :