Erzurum merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Erzurum merkezli FETÖ/PDY operasyonu

FETÖ/PDY'ye yönelik Erzurum merkezli İstanbul, Ankara, Samsun ve Bayburt'ta düzenlenen operasyonda, örgütün sözde "Erzurum il imamı" ile kayyuma devredilen Bank Asya'nın eski Erzurum şube müdürünün de aralarında bulunduğu 12 zanlı gözaltına alındı

ERZURUM (AA) - Erzurum merkezli 5 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda, aralarında örgütün sözde "Erzurum il imamı" ile kayyuma devredilen Bank Asya'nın eski Erzurum şube müdürünün de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Erzurum, İstanbul, Ankara, Samsun ve Bayburt'ta eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda "Terör örgütünün yönetici kadrosunda bulunmak, örgüt üyesi olmak, örgüt faaliyeti kapsamında propaganda yapmak, kişilerin dini duygularını suistimal etmek suretiyle himmet toplama, örgüt denetimindeki kurumlara finansal destek sağlama ve baskı yapmak suretiyle örgüte ait yayın organlarına abonelik yaptırmakla" suçlanan 12 zanlı gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında örgüt yapılanmasında "Erzurum il imamı" olarak yer aldığı iddia edilen "Fatih" kod adlı S.Ç. ile kayyum atanan Bank Asya'nın eski Erzurum şube müdürü H.Y'nin de bulunduğu öğrenildi.

Zanlılar, Erzurum Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :