Erzurum merkezli FETÖ operasyonu

Erzurum merkezli FETÖ operasyonu

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası örgütsel faaliyetlere devam ederek, örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 6 öğretmen daha gözaltına alındı- Operasyon kapsamında yakalanan öğretmenlerin sayısı 33'e yükseldi

ERZURUM (AA) - Erzurum merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyon kapsamında 6 öğretmen daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ ile irtibatlı oldukları öne sürülen Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki 47 zanlının yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı 6 öğretmen daha polis ekiplerince gözaltına alındı. Böylece, operasyonunun başladığı 30 Eylül'den itibaren yakalanan öğretmen sayısı 33'e ulaştı.

Erzurum'a getirilen zanlıların, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası da örgütsel faaliyetlerini sürdürdükleri ve örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları belirlendi.

Diğer 14 öğretmenin yakalanmasına yönelik operasyonların ise sürdüğü öğrenildi.

Erzurum'un yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir, Ordu, Kayseri, Diyarbakır ve Tekirdağ'da belirlenen adreslere 30 Eylül ve 2 Ekim'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, kanun hükmünde kararname ile görevden uzaklaştırılan 27 öğretmen gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :