Erzurum Kongre'sinin 98. yıl dönümü

Erzurum Kongre'sinin 98. yıl dönümü

TBMM Başkanı Kahraman:-"Erzurum Kongresi'nde alınan kararlar, işgalci devletlere karşı başlatılacak mücadelenin başarıya ulaşması konusunda milli kuvvetlerimize ilham kaynağı olmuştur"

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Erzurum Kongresi'nde alınan kararların, işgalci devletlere karşı mücadelenin başarıya ulaşması konusunda milli kuvvetlere ilham kaynağı olduğunu bildirdi.

Kahraman, Erzurum Kongresi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılması gayesiyle başlatılan istiklal mücadelesinin önemli merhalelerinden birini Erzurum Kongresi'nin teşkil ettiğini belirten Kahraman, "23 Temmuz 1919 tarihinde başlayan ve 7 Ağustos 1919 tarihine kadar devam eden 6 ilimizden 56 delegenin katıldığı kongrede, düşman işgaline karşı başlatılması planlanan mücadelenin doğu cephesinde atılacak adımları belirleme çalışmaları yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Erzurum'un, Milli Mücadele'nin doğudaki vilayetlerin irade merkezi olarak seçildiğini ve düzenlenen kongre sonucunda, milli sınırlar içinde vatanın birliğinden ve bağımsızlığından taviz verilemeyeceğinin ilan edildiğini anımsatan Kahraman, şunları kaydetti:

"İki hafta süren kongrede alınan kararlar arasında milletimizin son ferdine kadar hürriyet ve bağımsızlığına sahip çıkacağı da vurgulanmıştır. Erzurum Kongresi'nde alınan kararlar, işgalci devletlere karşı başlatılacak mücadelenin başarıya ulaşması konusunda milli kuvvetlerimize ilham kaynağı olmuştur. Milletimiz, istilacı devletlere karşı verilen mücadelenin şuurunu bugün de muhafaza etmektedir. 15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen darbe girişimine karşı verilen destansı direniş de bunun açık bir belgesidir. Bu düşüncelerle, Erzurum Kongresi'nin 98. yıl dönümünde kongreye katılan tüm üyeleri rahmetle, bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :