Erzurum Kongresi'nin 98. yıl dönümü

Erzurum Kongresi'nin 98. yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı Akdağ:- "O yıllarda milli iradeyi içlerine sindiremeyenler, mandacılığı dayattığı gibi bugün de millet iradesine düşman olan hainler, kendi milletine tanklarla toplarla saldırdı. Ancak kurulan tuzaklar, halkımızın engin ferasetiyle ter

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum Kongresi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla "O yıllarda milli iradeyi içlerine sindiremeyenler, mandacılığı dayattığı gibi bugün de millet iradesine düşman olan hainler, kendi milletine tanklarla toplarla saldırdı. Ancak kurulan tuzaklar, halkımızın engin ferasetiyle tersine döndürüldü." değerlendirmesinde bulundu.

Akdağ, Erzurum Kongresi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk milletinin 1919'da tarih sayfasından silinmek istendiğini ifade eden Akdağ, yaşlısıyla genciyle yediden yetmişe herkesin vatan için büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini belirtti.

Erzurum'dan "manda ve himayenin kabul edilemeyeceğinin" tüm dünyaya yüksek sesle haykırıldığına işaret eden Akdağ, "Tüm vatanı saran hürriyet ve bağımsızlık ateşi, bu topraklarda yakılmıştır. O yıllarda milli iradeyi içlerine sindiremeyenler, mandacılığı dayattığı gibi bugün de millet iradesine düşman olan hainler, kendi milletine tanklarla toplarla saldırdı. Ancak kurulan tuzaklar, halkımızın engin ferasetiyle tersine döndürüldü." ifadesini kullandı.

Akdağ, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle meydanlara koşarak, demokrasi ve istikbaline sahip çıkan halkın, tankların ve mermilerin önüne bedenini koyarak bu uğurda canını seve seve feda edebileceğini gösterdiğini vurguladı.

Milli iradenin tehlikeye girdiğini duyduğunda Erzurumlu vatandaşların, ülkenin sahipsiz olmadığını tüm dünyaya haykırdığını belirten Akdağ, Türk milletinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Akdağ, vatan savunmasında verilen bütün şehitlere Allah’tan rahmet diledi, gazilere sağlık ve esenlik temennisinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :