Erzurum Kongresi'nin 97. yıl dönümü

Erzurum Kongresi'nin 97. yıl dönümü

Başbakan Yıldırım:- "İnanıyorum ki genç nesillerimiz, milli mücadele yıllarında destan yazan gazi ve şehitlerimizin mukaddes emanetine ve milli iradeye sahip çıkarak, barış, huzur ve refah yurdu bir Türkiye inşa edeceklerdir"

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, genç nesillerin, milli mücadele yıllarında destan yazan gazi ve şehitlerin mukaddes emanetine ve milli iradeye sahip çıkarak, barış, huzur ve refah yurdu bir Türkiye inşa edeceğine olan inancını vurguladı.

Yıldırım, Erzurum Kongresi'nin 97. yıl dönümü sebebiyle yayımladığı mesajda, kongrenin, İstiklal mücadelesinin karargahı, milli iradenin tecelligahı olduğunu belirtti.

Aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında, canları ve kanları pahasına bıraktıkları vatan emanetini layıkıyla koruyacaklarına bir kez daha söz verdiklerini vurgulayan Yıldırım, Erzurum Kongresi'nde alınan "Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz" kararıyla zafere giden yolun ilk adımlarının atıldığını bildirdi.

"İnancın, azmin, kararlılığın, vatan ve bayrak sevgisinin eseri olan bu büyük zafer, vatanımızın işgalden kurtarılmasını, istiklalimizin korunmasını, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır." değerlendirmesinde bulunan Yıldırım, milletin o gün sergilediği yüksek ruh ve şuurun, bugün kendileri için en büyük ilham kaynağı olduğuna dikkati çekti.

Yıldırım, "İnanıyorum ki genç nesillerimiz, milli mücadele yıllarında destan yazan gazi ve şehitlerimizin mukaddes emanetine ve milli iradeye sahip çıkarak, barış, huzur ve refah yurdu bir Türkiye inşa edeceklerdir. Bu düşüncelerle Erzurum Kongresi'nin 97. yılını kutluyor. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün istiklal kahramanlarımızı hürmetle anıyor, vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :