Erzurum, atletlerin nefesini açtı

Erzurum, atletlerin nefesini açtı

Türkiye'nin birçok bölgesinde sıcaklıklar 40 derecenin üzerinde seyrederken, Erzurum'daki serin hava atletlerin yüzünü güldürdü- Erzurum'da düzenlenen 1. Sprint ve Bayrak Yarışları'nda 6 Türkiye rekoru kırıldı- Türkiye Atletizm Federasyonu Sprint Koordina

ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Erzurum'da düzenlenen 1. Sprint ve Bayrak Yarışları'ında hava sıcaklığının mevsim normalinde seyretmesi sporculara rekor getirdi.

Türkiye'nin birçok bölgesinde 40 derecenin üzerinde seyreden hava sıcaklığı vatandaşları bunaltırken, Erzurum'daki serinlik sporcuların yüzünü güldürdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Tartan Pisti'nde, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen 1. Sprint ve Bayrak Yarışları'nda 6 Türkiye rekoru kırıldı.

TAF Sprint Koordinatörü Aydın Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki yüksek rakım ve serin havanın iki gün boyunca düzenlenen yarışlarda sporcuları olumlu etkilediğini söyledi.

Yarışlarda 6 Türkiye rekorunun kırıldığını ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"400 metre büyük erkekler yarışı 45 saniye 97 salisede koşuldu. 46 saniyenin altında Türkiye'de ilk defa burada koşuldu. 4x100 metrede erkek milli takımımız 38 saniye 79 salise gibi mükemmel bir derece yaptı. Bu da şu anda dünya sıralamasında 14. sırada. Onun dışında 400 metre engellide 49.39'luk derece yapılarak, Türkiye rekoru kırıldı. Uzun atlamada ise 6 metre 13 santimetre ile Türkiye rekoru kırıldı. 4x400 yarışında Türkiye rekoru bekliyorduk, 14 saliseyle rekoru kaçırdık. Erzurum'da 6 rekorla ayrıldık. Bu da sevindirici bir durum."

 

- "Bu dereceleri gören birçok atlet Erzurum'a gelecektir"

 

Kentteki pistin çok güzel olduğunu ancak tribün sıkıntısının bulunduğunu dile getiren Çetin, şöyle devam etti:

"Tribün olmadığı için rüzgar kesilemiyor. Tribün sıkıntısı giderildikten sonra bu dereceleri gören birçok atlet buraya gelip koşmak isteyecektir. Çünkü burada o kadar çok Türkiye rekoru kırıldı ki herkes gelip koşmak isteyecektir. O nedenle bu tribünlerin yapılması, Türk atletizmine ve Erzurum'a çok şey katacağını düşünüyorum. Erzurum'a ilk defa sporcularımızı getirdik. Herkes buradan çok memnun. Birçok sporcu 'Bir daha buraya gelecek miyiz?' diye bize soruyorlar. Çünkü çok güzel ve hızlı bir pist ve yükseklikte tabi bunu etkiliyor. Buradaki rakım yüksekliği de bize çok avantaj sağlıyor. O nedenle yine Erzurum'da yarışma yapmayı planlıyoruz."

 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı