Erzincan'da teröristlerin sivil araca ateş açtığı olay

Erzincan'da teröristlerin sivil araca ateş açtığı olay

Ağustos ayında Erzincan-Kemah karayolu Acemoğlu köprüsü mevkisinde bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği yol kesme eylemi sonrası düzenlenen operasyona katılan 39 jandarmaya başarı belgesi verildi

ERZİNCAN (AA) - Erzincan-Kemah karayolunu keserek ateş açtıkları sivil araçtaki kadının yaşamını yitirmesine neden olan terör örgütü mensuplarına yönelik operasyona katılan jandarmalara başarı belgesi verildi.

Erzincan Valiliğinin açıklamasına göre 27 Ağustos'ta Erzincan-Kemah karayolu Acemoğlu köprüsü mevkisinde bölücü terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği yol kesme eylemi sonrasında bölgede düzenlenen operasyonda görev alan 39 jandarmaya başarı belgesi verilmesi dolayısıyla İl Jandarma Alay Komutanlığında tören düzenlendi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, törende yaptığı konuşmada canı pahasına ülkenin birlik ve bütünlüğü için mücadele eden güvenlik güçlerinin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Millet, vatan ve devlet için çalışmak, gayret göstermek ve en sonunda can feda etmenin herkesin görevi olduğunu belirten Kahraman, "Ülkemizin nasıl ortamdan geçtiği, nasıl sıkıntıyla karşı karşıya kaldığı hepimizin malumu. Devletimiz içte olduğu gibi dışarıda da mücadele ediyor. Sizin gibi değerli arkadaşlarımız, değerli askerlerimiz olduğu müddetçe inşallah Türkiyemizden hiç kimse bir çakıl taşı dahi alamayacak" değerlendirmesinde bulundu. 

Kahraman, kaçakçılık, asayiş ve terör olaylarında yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydederek "Kemah'taki operasyona katılan ve başarılı olanları tebrik ediyorum. Allah başarılarınızın devamını nasip etsin" ifadesini kullandı.  

Tören sonrası Kahraman ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Orhan Tonğ askerler ile yemek yedi.

-Olay 

Erzincan-Kemah karayolunun 40. kilometresindeki Acemoğlu Köprüsü mevkisinde 27 Ağustos'ta yol kesen teröristlerin olay yerinden uzaklaşmak isteyen sivil araca ateş açması sonucu Makbule Vural hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası düzenlenen operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirilmiş bir terörist de yaralı ele geçirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı