Erzincan'da karbonmonoksit zehirlenmesi

Erzincan'da karbonmonoksit zehirlenmesi

Bir beldede çobanlık yapan 2 Afgan, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi- Bacadan duman çıkmadığını görünce şüphelenen bir vatandaş, çobanları uyandırıp evden çıkararak hayatta kalmalarını sağladı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da bir evde uyurken sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Afganistan uyruklu 2 kişi, komşularının dikkati sayesinde hastaneye kaldırılarak kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, Uluköy beldesinde çobanlık yapan Afganistan uyruklu Abdullah Andari (21) ve Aziz Muhammedi (25), baktıkları hayvanları dün akşam ahıra koyduktan sonra kaldıkları eve geldi.

Havanın soğuk olması nedeniyle hemen sobayı yakan Andari ve Muhammedi, yemek yedikten sonra sıcağın da etkisiyle yorgun oldukları için kısa sürede uyudu.

Söz konusu evde her akşam soba yandığını bilen bir komşu, bacadan duman çıkmadığını görünce durumdan şüphelendi. Eve giden belde sakini, çobanların uyuduğunu ve içerisinin karbonmonoksit gazıyla dolduğunu fark ederek, bu kişileri uyandırıp dışarı çıkardı.

İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Andari ve Muhammedi'nin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :