Erzincan'da kar ve tipi ulaşımı aksattı

Erzincan'da kar ve tipi ulaşımı aksattı

Erzincan-Sivas Karayolu'nda yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma, ulaşımı olumsuz etkiledi

ERZİNCAN (AA) - Erzincan - Sivas Karayolu'nda, olumsuz hava koşulları ulaşımda aksamalara yol açtı.

Kentte sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Erzincan-Sivas Karayolu'ndaki 2 bin 160 rakımlı Sakaltutan Geçidi'nde çok sayıda araç ilerlemekte güçlük çekti.

Bazı otomobil sürücüleri, tipi sebebiyle ilerleyemediği için aracını yol kenarına park etti. Bazı tır sürücüleri de tipinin etkisini kaybetmesini akaryakıt istasyonlarında bekledi.

Söz konusu karayolunun Erzincan çıkışında görev alan polis ve jandarma ekipleri, sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yolda ilerleyemeyen sürücülerden Ali Ekber, gazetecilere yaptığı açıklamada, kışa hazırlıksız şekilde yola çıktığını söyledi.

Ekber, yolda ulaşımın güçlükle sağlandığını anlatarak "Yollar kaygan ve karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmasını daha sıklıkla yürütmesi gerekiyor." dedi.

Tır sürücüsü Burak Yakar da 2,5 saattir Sakaltutan mevkisinde beklediğini belirterek Karayolları ekiplerinin aralıksız şekilde yolda kar küreme çalışması yaptığını ifade etti.

Yakar, buna rağmen yoluna devam edemediğini, ekiplerin özellikle yoldaki tuzlama çalışmasını daha sıklıkla yapmasını istediklerini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :